Çözüm süreci ile ilgili Başbakan Erdoğan’ın istediği randevuya MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ‘asla olumlu cevap verilmeyeceğini’ bildirdi.

Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütü elebaşı ile BDP heyetinin görüşme tutanaklarının basına yansımasının ardından, AK Parti kurmaylarının MHP’yi boy hedefi haline getirmek istediğini savundu.

Temcit pilavı gibi eski meselelerin ısıtılıp ısıtılıp yeniden kamuoyu gündemine getirildiğini ifade eden Semih Yalçın, bazı basın yayın organlarındaki yazarların da MHP’yi eleştirdiğini ifade etti. Semih Yalçın, şu görüşleri savundu:

 ”AKP, PKK ile işbirliği yapmaktadır. İktidar partisi terörle mücadele etmeyi bırakmış, bölücü örgütün desteğiyle Sayın Başbakan’ın başkanlık hayallerini hayata geçirme hevesine düşmüştür. Bu vahim durumdan rahatsız olan sadece MHP değil, bütün halktır. Balıkesir konuşmasında MHP’yi diyalog konusunda eleştiren Başbakan Erdoğan’ın, partisinin hangi mahfillerle diyalog kurduğunu ve hangi yılanlarla çuvala girdiğini sorgulaması gerekir.”

MHP’nin hiçbir zaman terörle mücadele konusunda diyalogdan ve çözümden kaçmadığını, aksine iktidar partisine bu konuda açık çek verdiğini belirten Yalçın, ”Ne yazık ki partimizin bu tutumuna rağmen AKP, MHP ile diyalogu değil, bölücü örgütle kucaklaşıp halleşmeyi yeğlemiştir. Dolayısıyla Başbakanın bölünmeyi masaya getireceği aşikâr olan randevuya asla olumlu cevap verilmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir

Semih Yalçın, MHP tarafından görevlerine son verilen bazı il başkanlarının da böyle bir dönemde şahsi hesaplarının peşine düştüklerini öne sürerek, ”Böyle bir dönemde MHP’yle uğraşmak ve partinin meselelerini mahkeme kapılarına taşımak, AKP zihniyetine hizmet etmektir. Sonuçta söylenecek söz şudur, İmralı ile Kandil arasında sandviç gibi sıkışan AKP’nin partimize saldırıları, teröristlerin iştahını azaltmayacağı gibi, MHP’nin haklılığını ve millet vicdanındaki itibarını artıracaktır” görüşünü savundu.

Editör: TE Bilisim