31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
Devlet kadrolarına atanmak için getirilen KPSS şartının, akraba ve yandaşlarla doldurulduğunu iddia eden MHP İzmir 1. bölge 3. sıra milletvekili adayı Senem Kılıç, 25 devlet üniversitesinde fizik, kimya, biyoloji ve matematik gibi bölümlere talep olmamasını eleştirdi.

Bir ülkenin geleceğinin eğitim sistemiyle ayakta kalabileceğini söyleyen Kılıç, “Bizim en çok içi boşaltılan yapımız eğitimdir. Diyorum ki hodri meydan. Yol yaparız, yol yapmak bir şekilde halledilir. Sıkıyorsa gelsin, eğitimi düzeltsin. Eğitim sisteminin içi boşaltıldı. Yüzde 100 okul öncesi başlatılacaktı, nerede? Bugün mesleki planlama 13 yaşında yapılması lazım. Esnaflar diyor ki eğer bize çırak getirmezseniz, 10 sene sonra bu ülkede elektrikçi, motorcu, kaportacı bulamayacaksınız, yabancı ülkelerden insanlar gelecek. Bizim meslek liselerimizdeki programlarımız da göstermelik. Neymiş, isteğe bağlı dilekçe verilecekmiş. Hayır efendim, esnafımız okul açmak zorunda değil. Çıraklık okullarının bile nasıl açıldığını kimse bilmez. Biz parti olarak bunlara da talibiz. Yarımadada açılacak bütün bölümleri takip ediyorum. Elektrikçi, motorcu çırak yetiştireceğiz. En azından ne yapacağımızı görsünler. Ülkede binlerce atanamayan öğretmen var. Ne olacak bunların sorunu? Bu insanlara yazık değil mi? Siz üniversite açıyor, önüne KPSS koyuyorsunuz. Sonra akrabaları ve yandaşları yerleştiriyorsunuz. Hangi adaletten bahsediyorsunuz? Biyoloji, fizik, matematik bölümlerini insanlar tercih etmiyor artık. Bugün sayısal bölümlerin içi boşaltıldı, üniversiteler bölümlerini kapatıyor.“ şeklinde konuştu.

'BİZ SOSYAL HAKKIN HAKÇA DAĞITILMASINI SAĞLAYACAĞIZ'

Partilerinin seçim beyannamesinin son derece ayakları basan bir teklif olduğunu ifade eden MHP adayı Kılıç, ülke insanlarından yüzde 40’ının hükümet tarafından unutulduğunu, yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Unutulan insanların sesi olacaklarını belirten Kılıç, “Biz bu ülkede unutulduğunu düşündüğümüz ve yüzde 40 olarak addedilen emekliler, memurlar, asgari ücretliler, doğum yapmış kadınlar, tarım, esnaf, batmış insanlar, bugün başarılı öğrenciler, bakınız sayın genel başkanımız, 'Başarılı öğrencilere 10 bin liraya kadar destek veriyoruz.' dedikten 15 dakika sonra Sayın Davutoğlu açıklama yaptı. Oysa ki seçim beyannamelerinde böyle bir şey yoktu. Neden bu kadar geç açıklayabildiğimizi anlayabiliyor musunuz?“ dedi.

'İNSANLAR ARASINDA CENAB–I HAKK'IN BİR KULU OLMA HAKKININ EŞİTLİĞİNİ SAĞLAYACAĞIZ'

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Senem Kılıç, gündemle ilgili görüşlerini aktardı. Seçim beyanamesinde vaadedilen her maddenin kaynağı olduğunu söyleyen Kılıç, “Bugün MHP, toplumun en dibindeki unutulmuş, evi olmayan, evsiz kalmış, birilerinin yardım dağıttığı, 'bizim partimize üye olacaksınız' diye koşul koyduğu yerde değil, devletin parasını hiçbir hüküm gerektirmeden, hiçbir ayrıştırma getirmeksizin muhtaç olan insana, fikrinden, düşüncesinden, etnik kökeninden, ırk, dil, din, cinsiyet ayrışmış, sadece Cenab–ı Hakk'ın, bir kulu olmanın getirdiği eşitlik hakkından dolayı sosyal adaleti, sosyal hak olarak yükseltecek bir seçim beyannamemiz var. Lütfen şunun altını çizin, biz sosyal yardım yapmıyoruz. Biz sosyal hakkın, hakça dağıtılmasından bahsediyoruz.” şeklinde konuştu.

'BAĞIMSIZ YARGI İSTİYORUZ'

Türkiye'de hiç kimsenin yargıya güveni kalmadığını öne süren Kılıç, “Bağımsız yargı istiyoruz. Bir devletin bağımsız yargısı yoksa, adalet mülkün temelidir, mülkten söz ediyorsak önce adaletin olması gerekir. Herkes bağımsız yargı istiyor. Bağımsız basın istiyoruz. Bugün bir şey söylediğimizde, ertesi gün kapatılacak bir şey istemiyoruz. Kimsenin hiçbir şey çalmasını istemiyoruz. Tane tane topladığımız oyların da mümkünse sandıklarda kalmasını rica ediyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim