Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ın dün bir haber sitesine yaptığı açıklamalara cevap verdi. Karataş, “Haddini aşıyorsun, sınırlarını bilmiyorsun, hem bilgin ve birikimin yok hem de asil Türk milliyetçilerine dil uzatıyorsun. HDP’yi yükseltmeye çalışan tek parti vardır, o da AKP’dir. AKP ve HDP başkanlık sistemi için ve her türlü bölücülük faaliyeti için ittifak yapmıştır. Bebek katili Öcalan bunu itiraf etmiştir. O yüzden birbirinize atıp tutuyor, kamuoyunda itibar devşirmeye çalışıyorsunuz. Bunu biz de, Türk milleti de çok iyi biliyoruz. Dolmabahçe Sarayı'nda neler yaşandığını kimden gizlemeye çalışıyorsun? Yavuz hırsız olma Delican.” dedi.

Dün bir haber sitesine verdiği mülakatta, MHP’yi HDP gibi etnik milliyetçilik yapmakla suçlayan İl Başkanı Delican’a sert cevap veren İl Başkanı Karataş şöyle konuştu: "HDP’yi parlatan senin partindir. Etnik bölücülüğe yol veren senin zihniyetindir. Biz milli birlik ve bütünlük derken bölücülük yapan senin kadrolarındır. Teröristleri Habur’da davul zurnayla karşılayarak meşrulaştıran, senin temsil ettiğin politikalardır. Terörün hamileriyle halay çeken, yine senin önünde elpençe divan durduğun parti amirlerindir. ‘PKK ile görüşmem, görüşen şerefsizdir.’ deyip onlarla kucaklaşan senin partililerindir. İmralı ve Kandil arasında mekik dokuyan, yine senin partinin bölücüleridir. Sen böyle olduğunu bildiğin halde haddini aşıyorsun, sınırlarını bilmiyorsun, hem bilgin ve birikimin yok hem de asil Türk milliyetçilerine dil uzatıyorsun. Şimdi kalkmış MHP’yi bebek katilleriyle aynı safta tutmaya çalışıyorsun. Bre gafil, Türklüğü yok sayan senin zihniyetin değil mi? Hükümet olduğunuz sürece Türk düşmanlığı yapmadınız mı? Türksüz bir insan topluluğu inşa etmek isteyen, senin siyasetçilerin değil mi? Biz tüm insanımızı ayırmadan, bölmeden, parçalamadan birlik ve bütünlük için mücadele ederken bölücülüğü körükleyen senin partin değil mi? Sen Türk milliyetçiliği kavramının dahi ne olduğunu bilmiyorsun. Sosyolojik olarak, politik olarak ve dinimizdeki yerinden bile habersizsin. Bir de kalkmış MHP ve milliyetçilik üzerine konuşuyorsun. Burada tek suçlu sen değilsin tabii, biz de suçlu sayılırız. Zamanında sana Türk milliyetçiliğini iyi öğretememişiz Delican. Şimdi sana bir milliyetçilik dersi vereyim Bülent Delican; Türk milliyetçiliği her durum ve şartta birliği bütünlüğü temsil eder, insanları ayırmaktan ziyade biraraya toplamanın mücadelesini verir. İnsanımızın bütününü ahenkle, huzur ve mutluluk içerisinde, dünya ve ahiret saadeti içerisinde yaşatmayı öngörür. Sizin temsil ettiğiniz görüş gibi parçadan yana değil, bütünden yanadır. Bunun neresi etniktir? Sahi etnik ne demek Delican?"

AK Parti İl Başkanı Delican'ın MHP'ye saldırmasını bir yere kadar makul karşıladığını ifade eden Karataş, “Tabii ki eriyen oylarından dolayı sorumludur, bir yerlere saldıracak, hedef gösterecektir ama yanlış adres seçmiştir. MHP katiller ordusuyla yan yana gelmez, getirilemez. Katillerle, bölücülerle rahatlıkla yan yana gelen en meşhur kuruluş AKP’dir. Diğer taraftan ben kendisini Davutoğlu’na benzetiyorum. Seçimi kazansa başbakan değil, kaybetse zaten değil. Delican da aynen öyle. Atatürk Stadyumu ve Gündoğdu Meydanı mitingleri arasında kalmış biri insan olarak da üzülüyorum doğrusu. Son olarak benim kendisine birkaç tavsiyem var. Yarın bir gün siyaseti bıraktığında toplum içinde gezebileceğini düşünmelidir, iftira attığı Türk milliyetçileri ile aynı alanlarda olabileceğini bilmelidir. Gemi azıya alıp saldırmak çoğu zaman hüsranla karşılaşmaktır. Benim naçizane tavsiyem, haddi aşmamalıdır. İlk önce kendisine ve partisine bakmalı, bu vatana Türk milletine ve devletine verdikleri zararı hiç unutmamalıdır. HDP’yi yükseltmeye çalışan tek parti AKP’dir. AKP ve HDP’nin başkanlık sistemi için ittifak yaptıklarını biz de, Türk milleti de görüyor ve biliyor. Birbirinize atıp tutmanızın sebebi bu. Bebek katili Öcalan, bunu aylar öncesinden kustu. Yavuz hırsızlık yapma Delican, bu millete yazık oluyor. Dolmabahçe Sarayı rezaleti daha gün gibi ortada duruyor.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim