MHP İzmir'de rekor üstüne rekor kırdı. İlk olarak metrekareye düşen kişi sayısını hesaplayarak yaklaşık 1 buçuk milyon kişinin katıldığı mitingte birde desibel rekoru kırıldı.

MİTİNGDEN ÇARPICI KARELER

31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi

Bazı pankartlar teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısı Şefkat Çetin tarafından toplatıldı.
Kurtuluş Savaşı'nın İzmir'deki simge isimlerinden Hasan Tahsin'e gönderme yaparak açılan, 'İlk kurşun yine namluda', 'Hasan Tahsinler hazır', Vur de vuralım, öl de ölelim' pankartları yanlış anlamalara neden olmamak amacıyla toplatıldı.

Miting alanında üzerinde İzmirli 150 şehidin fotoğraflarının yer aldığı 'Biz yan gelip yatmadık. Bu vatanı satmadık' yazılı dev pankart açıldı.

"DÜNYA SULH İSTİYORSA.."

Buna rağmen çok sayıda partilide, 'vur de vuralım, öl de ölelim' atkılarının bulunduğu dikkat çekti. Ayrıca 'Dünya sulh istiyorsa, Türk'e biat edecek' pankartı da dikkat çekti. MHP'liler Erdoğan'a Yalan Dünya' dizisinin sevilen karakteri 'Vasfiye Teyze'li bir mesaj da gönderdi. Sakarya İl Teşkilatı'nın hazırladığı pankartta Başbakan Erdoğan'ın Pinokyo'ya benzetilen karikatürü bulunuyor. Bu karikatürün karşısında ise Vasfiye Teyze karakteri bulunuyor ve Erdoğan'a 'Ne çektin be Tayyip' diyerek sesleniyor.

MEYDANDAN İLGİNÇ PANKARTLAR

Bu arada miting meydanında son günlerin tartışmalarına gönderme yapan pankartlar da açıldı. Bunlar arasında TC tartışmasıyla ilgili olarak açılan pankartta, "T.C. itirazı olan..." yazıldı. Son günlerde Türk kelimesinin yeterince kullanılamadığı yönünde sürece karşı olanların verdiği tepkiyi simgelemek amacıyla da Mustafa Kemal Atatürk'ün sözü değiştirilerek, "Ne mutlu Türküm diyebilene" pankartı açıldı.

100 BİN BAYRAK DAĞITILDI

Bu arada miting meydanına gelen herkese bayrak dağıtılıyor. Şu ana kadar 100 bin Türk bayrağı ve MHP flaması vatandaşlara dağıtıldı. Mitinge AKP ve CHP'den de katılım olduğu belirlendi.

1 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA BAYRAK

Ana teması Türk bayrağı olan mitingte, Karşıyaka'dan Gündoğdu Meydan'na 1 kilometrelik bir bayrak getirildi. Vapurla getirilen bayrak vatandaşlarının ellerinin üstünde mitingi alanına ulaştırıldı. Meydanda ayrıca tarihte kurulmuş 16 Türk devletini simgeleyen bayraklar da açıldı.

Editör: TE Bilisim