Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
 Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte MHP Kapaklı Belde Teşkilatı'na ziyarette bulundu.

MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı olarak Kapaklı'da İlçe Teşkilatı çalışmalarına başladıklarını söyleyen MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, "Kapaklı'nın ilçe olma hususu resmiyete bağlanmış olmasa da biz resmiyet kazanana kadar mevcut Yönetimle devam etmek istiyoruz. Bu yüzden yerel seçimlerde partimize gönül vermiş, vatanın bölünmez bütünlüğüne inanan ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerin karşısında olan herkesi, Kapaklı Belediyesi'ni kazanabilmek için çalışmaya davet ediyorum" dedi.

Parti içinde birilerinin muhalefet ederek kendisini devirmeye çalıştığını kaydeden Mustafa Ordu, "Sizin işiniz benimle mi yoksa iktidardaki parti ile mi? Önce el ele vererek çalışın ve iktidardaki partiyi devirin, daha sonra beni demokratik yollarla devirirsiniz. Benim hiçbir arkadaşımı kaybetmeye tahammülüm yok. Öncelikli görevimiz Belediye seçimlerini kazanmaktır. Yapılacak olan yerel seçimlerde Kapaklı Belediyesi'ni kazanmak çok kolay olacak. Kapaklı Belediyesi'ni kazanmak için para ve pula ihtiyacımız yok. Tek ihtiyacımız olan inanmak ve çalışmaktır. Herkes bir arkadaşını partiye kazandırırsa, bu seçimi de kazanırız. Eğer söylediklerimi yapıp da seçimi kazanamazsanız, buyurun ben buradayım, benim yakama yapışabilirsiniz. seçimlere kadar parti ile hareket edip sandık başında MHP'ye oy vermeyenleri de topluma havale ediyorum" açıklamasında bulundu.

Çerkezköy'de olduğu gibi Kapaklı'da da imar kirliliği olduğuna değinen Ordu, "henüz iskan alınmamış yüzlerce bina var. Vatandaş senelerce biriktirmiş, ev yapmış ama iskan alamıyor. Bu sorunu ancak biz çözeriz. Her ne kadar Kapaklı Çerkezköy'den ayrılmış olsa da Kapaklı için elimizden geleni yapacağız. Kapaklı için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz." İfadelerini kullandı.

'Kapaklı ilçe olmasaydı, Çerkezköy'le birlikte çok daha güçlü bir ilçe olacaktı' diyen Mustafa Ordu şöyle devam etti; "Böyle olmasını da bazıları istemedi ve Çerkezköy'ü böldüler. 2013 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde aday olacak kişileri ön seçimle belirleyeceğiz. 30 Aralık 2013 tarihine kadar partimize üye olan kişiler, yapılacak ön seçimle Belediye Başkan adayını belirleyecekler. Ön seçimi kazanamayan adaylar, ben burada olduğum sürece kesinlikle bizim partimizden seçime giremeyecekler"

Kimsenin kendisini toplumun üzerinde görmemesi gerektiğini ifade eden Ordu "Bu memlekette doğru bir tanedir. Kaç tane Başbakan, Milletvekili, İl Başkanı değişti ama Mustafa Ordu hala ayaktadır ve hala siyaset yapmaktadır. Bunun nedeni tamamen doğruluktur. Tek doğru varsa o da Mustafa Ordu'dur. Sizlere de doğru yoldan şaşmamanızı öneriyorum. Ankara ve Edirne arasında bulunan 101 ilçe arasından en başarılı 2'nci ilçeyiz. Buna rağmen halen daha yönetimimiz için başarısız diyorlar. İsteyen istediğini söylesin, tabiri caizse it ürüyecek kervan yürüyecek. Bu milletle yıllardır ekmeğini paylaşan MHP'dir. Bu yüzden Kapaklı İlçe Teşkilatı, Kapaklı halkına hayırlı Uğurlu olsun" diye konuştu.

İlçe Başkanı Mustafa Ordu'nun konuşmasının ardından söz alan MHP Kapaklı Belde Başkanı Hayri Varol "Yerimiz dar ama oynayamıyoruz demeyeceğiz. Çünkü o söylem, oynamayı bilmeyen gelinlere aittir. Bizler bu oyunu şimdiye kadar oynadık ve bundan sonra da oynayarak kazanacağız. Kapaklı Belde Teşkilatı, adeta terk edilmiş bir gemi gibiydi. Bizler de o geminin mürettebatıydık. O zaman nasıl ki görevimizin başından ayrılmadıysak, şimdi de görevimizin başındayız ve bundan sonra da İlçe Teşkilatı kurulana kadar, verilecek her görevi yapmaya hazırız" ifadelerine yer verdi.

Tek amaçlarının yeni bir İlçe Teşkilatının alt yapısını hazırlamak olduğunu ifade eden Varol, "Önümüzdeki süreçte, MHP'ye inanmış ve gönül vermiş olan arkadaşlarımızla beraber, seçimlerde başarılı olmak için çaba göstereceğiz. Burada bulunan herkes başkan olacak kapasiteye sahiptir ve birer başkan adayıdır. MHP olarak bütün kongrelerimizi her zaman çok adayla, demokratik bir şekilde gerçekleştirdik. Kapaklı'da da bu geleneğimizi devam ettireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Kapaklı Teşkilatı olarak, siyasette kemikleşmiş olan insanların etrafında toplanmayacağız. Bizim teşkilatımızda satılık makamımız yok. Biz burada olduğumuz sürece, kimse seçime kadar başka partileri deneyip de seçim günü bizim partimizde aday olmaya kalkamayacak" şeklinde konuştu.

MHP'li olup başka partilerde meclis üyeliği yapan insanlar olduğunu savunan Hayri Varol, "Bu arkadaşlara da buradan seslenmek istiyorum. Dillerine sahip çıksınlar. ya şu an bulundukları partide kalıp yararlı olmaya çalışsınlar ya da MHP'ye dönsünler. Bundan sonraki süreci partililerle birlikte yürüteceğiz" dedi. Yapılan konuşmaların ardından basın toplantısı sona erdi.

Editör: TE Bilisim