30 Mart 2014 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerinde Kastamonu Belediye Başkanlığı için MHP’den 7 adet ülkücü aday adayı olarak partimize müraacatta bulunmuştur. Bir de 20 yıldır ANAP, DP, AKP’de aktif siyaset yapan Hayati HAMZAOĞLU’da MHP’den aday adayı olmuş ve aynı gün partimize üyelik müraacatında bulunmuştur.

İl Başkanlığımızda teşkilatımızın düzenlediği basın toplantıları ile aday adaylarımız dava arkadaşlarımız ve Kastamonu kamuoyu ile paylaşıldı. Saygı, sevgi, ülkücü edep ve terbiye çerçevesinde basın toplantılarımız yapıldı.

Buraya kadar her şey normal giderken, daha önce il başkanımızın genel merkezimizden aldığı talimatla aday tespitinde teşkilat temayül yoklaması yapılacağı ve oy sandıklarının il teşkilatımızda açılacağı bilgisi verilmişti. Ayrıca MHP Genel Merkezimizin de bağımsız bir kamuoyu yoklama şirketine aday tespit yoklaması yaptıracağı ifade edilmişti. 

Bugün ki Kastamonu yerel basınında il başkanımızın temayül yoklaması yapıldıktan sonra sandıkların genel merkeze götürülüp orada açılacağı beyanı geldi.  Diğer taraftan genel merkezimizce yaptırılacağı söylenilen kamuoyu yoklaması için bu sabah itibari ile sınırlı sayıda kişinin telefonla aranarak,  vatandaşın gelir durumu,  daha önce hangi partiye oy verdiği,  aday adaylarının isimi zikredilerek  kime  hangi aday adayına oy vereceği soruluyor.  Sabah 09:00 gibi başlayan bu çalışma tespitlerimize göre 3 gün süreyle devam edeceğini öğrendik.  

Parti mensubu olarak bizi ve kamuoyunu rahatsız eden konu ise, daha önce,  daha önce il başkanımızca  temayülden sonra  il binamızda sandıkların açılacağı  ifade edilmesine rağmen  şimdi neden  genel merkezimize götürülmek istendiği ?  

Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı

Rakibimiz AKP’yi  temayül yoklama sonuçlarını genel merkezlerlerine götürüp açtıkları için eleştiren il başkanımızın  mahalli basında köşe yazılarında alay konusu edilmesidir.  Bu durum teşkilatımız içinde huzursuzluğa sebep olmuştur.

Genel merkezimizce yapılacağı ifade edilen ve yapılan aday tespiti için kamuoyu yoklamasının telefonla ve tuş kullanılmadan muhataba sözlü olarak sorulup,  anketörün  telefonun diğer ucunda kimi  veya kimleri  işaretlediğinin bilinmemesi ve kamuoyu yoklama süresinin 3 gün gibi kısa bir zaman dilimine sığdırılmaya çalışılması seçmen sayısı 80 binlerde olan bir il merkezi için ne kadar gerçekci ve sağlıklı olabilir.

Kastamonu kamuoyunun ve teşkilat mensublarımızın malumu olduğu üzre 1994-1999, 2004 ve 2009  mahalli idareler seçimleri esnasında ANAP ve AKP Kastamonu ve İstanbul Milletvekili olan BAKAN BEY’in şimdi ise MHP İstanbul Milletvekilimiz olan hemşerimizin  1994-1999-2004 ve 2009’da Belediye Başkanlığı’nı ANAP ve AKP’ye kazandırmak için  siyasi etik ve anlayışa sığmayacak şekilde makamını kullanarak baskıcı çalışmalara girdiği dava arkadaşlarımız ve Kastamonu  kamuoyunca  yakinen bilinmektedir.

O gün alamadığı sonucu 20 yıl ANAP’ta ve AKP’de birlikte siyaset yaptığı ANAP il başkanlığını yaptırdığı bir eskiyi (Hayati HAMZAOĞLU)’nu süsleyerek partimize monte edip sonuca ulaşmak ve Belediye Başkanlığı’ndan sonra diğer teşkilatlarımızı da ele geçirmek projesi olduğu kanaatini taşımaktayız.

Bu eski Bakan Vekilimiz projesinde kesin sonuç almak adına, Kastamonu’muzun değerli evlatları Ümit Şafak, Ziya Yılmanbilen ve Milletvekilimiz Emin ÇINAR’ıda bahse konu monte etmek istediği eski, Hayati HAMZAOĞLU ile ancak seçim alınabilir diye ikna etmiş olmalı ki  dörtlü olarak projeyi  hayata geçirmeye çalışmaktalar.

MHP ve Ülkücü Hareket içinde 40 yıllık şanlı bir geçmişe sahip evliyalar diyarı Kastamonu’muzun ve teşkilatlarımızın yetiştirdiği ülkücü dava adamları olarak diyoruz ki ;  aday adı zikredilmeden yapılan anketlerde  % 55  gibi bir sonuca ulaşan MHP oy oranımızla ve 4 dönemdir burçlarında üç hilali şeref ile taşıdığımız belediyemizle, teşkilatımızın tespit edeceği ülkücü bir adayımızla inşallah belediyeyi büyük bir farkla alacağız.

20 yıldır başka yerlere hizmet etmiş  bir eskinin (Hayati HAMZAOĞLU) hiçbir katkısı ve artısı olmayacağı gibi bilakis teşkilatımız ve tabanımızda huzursuzluğa, üzüntüye ve seçimi kaybetmemize sebep olacağı, Kastamonu halkından aldığımız destek ve güvene de zarar vereceği kanaatini taşıyoruz.

Mehmet Yücel AYDIN


Editör: TE Bilisim