Bazı göstergeler vardır. Doğal olarak oluşmuşsa değerli birer ipuçlarıdır.

Bayram mesajları:

MHP Resmi Sayfası - 10 saatte 4.7 bin kişi beğenme

Meral Akşener Resmi sayfası - 12 saatte 9,1 bin kişi beğenme..

Neredeyse iki katı...

Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!

Bu istatistik, yarın belki organize çalışmalarla tersine de dönebilir. Sorun o değil...

Sorun teveccüh sorunu... doğal yoldan oluşan fiili durumu bir kenara yazalım ki, kimse öyle karnından konuşmasın.

Özellikle sağda solda "yeni kurulacak parti %1 bile oy alamaz!" diye tespit kasanlara selam olsun .

Herkesin fikrine saygı duymak lazım ama aç tavuk da kendini darı ambarında görmesin. Buralara gelinmeden bir çözüm bulunmalıydı.

MHP tarihindeki en büyük bölünmeyi yaşatanlar (yönetim) faz edelim ki haklılar (ki değiller)... bu bölünmenin vebali günahı onların omzundadır.

Sadece şu beğeni meselesinden bile görülen şey şu...

MHP'nin 2/3'ünün MHP'den ayrılma potansiyeli vardır. Yani bu da 6 milyon kişi demektir. Olur mu olmaz mı hep birlikte ilk sandıkta göreceğiz ama böyle bir sorun da vardır ve kimse dışlayamaz.

Bir siyasi partide böyle bir bölünmeye imza atanlar -isterlerse zemzem suyuyla yıkanmış olsalar ki öyle de değiller- ONURLU OLAN, BUNUN HESABINI İSTİFA MÜESSESESİYLE VERMELERİDİR!

Bir dava böyle bir adanmışlık gerektirir. Ancak son 2 yılda yaşadıklarımız şu anki MHP yönetiminde hiç bir ADANMIŞLIK emaresi göstermiyor. Bilakis hayli ağır karakter sorunu yaşandığını gösteriyor. 1200 delegenden 700 tanesi seni artık istemiyorsa istifa edersin kardeşim! Adamlık budur!

Sen ne yaptın? muhalif isimleri sinsi ihbarlarla gözaltına aldırdın; iktidarla adalet üzerinden pazarlık yaptın. Onca yol arkadaşını ve teşkilatı ihraç ettin! Bu yaşanılanlar kimse kusura bakmasın DELİ İŞİ!

Nasıl bir kişilik bunalımına düşmelidir ki insan bunların bir tekini bile yapmaya onuru müsaade etsin? Çok mu zordu, bir dava abisi olarak onurunla bir köşeye çekilmek? Geçmişler ola.. artık dava tarihinde sana biçilecek yer belli!

Öte yandan;

MHP'den ayrılacakların da tarihi bir sorumluluğu vardır.

Bu ayrılacak tabanın bir tekini bile HEBA ETMEME SORUMLULUĞU!...

Dolayısıyla;

Her türlü ikbal kaygısına düşmeden, gerekirse siyasi ihtiraslarından ödün vererek ayrılan kitlenin bir arada kalmasını sağlamakla mükelleftirler. Allah yardımcıları olsun. Büyük sorumluluk altındalar.

(Sosyal medyadan)

Editör: TE Bilisim