Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, iktidarın sadece konuştuğunu, sanayicinin ise önünü göremez hale geldiğini söyledi. Çirkin, özellikle nakliye sektörünün Hatay'da çok sıkıntılı günler geçirdiğini dile getirdi.

MHP Hatay Milletvekili ve 25. Dönem milletvekili adayı Şefik Çirkin, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yönetimini ziyaret etti. Seçim çalışmaları kapsamında İTSO yönetimi ile bir araya gelen Çirkin, "Türkiye 13 yıldır gerildi. Gerginlik üzerine siyaset yapılıyor. Siyasi gerginlik, en sonunda bir 'paralel yapı' denip gidiliyor. 13 yıllık iktidar oturup icraatlarını anlatacaklarına akşam paralelle yatıyor sabah paralelle kalkıyor. Onlar bunu konuşurken sanayici önünü göremiyor, esnaf önünü göremiyor, ekonomi darboğazda alacaklar tahsil edilemiyor, protesto edilen çek senet sayısı Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırıyor ve sistem yürümüyor, bunun değişmesi lazım. Hatay zaten savaş bölgesi olarak görülüyor. Buradaki sanayicinin, tüccarın kredileri de farklı değerlendiriliyor. Bugün Türkiye, dış politika açısından da iç politika açısından da hiç önünü göremiyor. İleriye bakamıyor ve sonunu kestiremiyor." dedi.

Hatay'daki nakliye sektörününün sıkıntılarına da değinen Çirkin, "Hatay, nakliye sektöründe İstanbul’dan sonra 8 bin TIR filosu ile Türkiye’nin en başta gelen taşımacılığını yapıyordu ve Türkiye’nin ikinci büyük iliydi. Suriye olaylarından sonra Civegözü Yayladağı Sınır Kapısı kapandı. Yok Mursi'ydi, yok Sisi'ydi, bu niye seçildi, bu niye darbe yaptı derken şu an bu olaylardan sonra Mısır bize kapılarını kapattı. Bugün 8 bin nakliyeci perişanları oynuyor. Hatay’da yaklaşık 50 bin kişi bu sektörden geçiniyor ve 50 bin kişinin bu sektörden çekilmesi anlamına geliyor." şeklinde konuştu.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, "İTSO olarak bizler de şehrin ekonomik sorunlarına eğiliyor, projeler üretiyor ve çözüm yolları arıyoruz. Bu projeleri tek başımıza yapmamız mümkün değil, el birliği ile bu projeleri hayata geçirebiliriz. Ankara’da bizleri temsil eden milletvekillerimiz ile her zaman şehrimizin sıkıntılarını paylaşmaya, çözüm üretmeye hazırız. Sizler de bu bölgenin insanısınız. Bu bağlamda yeniden milletvekili seçilmeniz durumunda sizlerle birlikte bölgemiz için yapılacak çalışmalarda birlikte olmak isteriz. Yeter ki bölgemize hizmet gelsin." ifadelerini kullandı.

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin’in ziyaretinde İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO Başkanvekili Çağrı Belibağlı, İTSO yönetim kurulu üyeleri Adnan Mursaloğlu, Bülent Seküçoğlu, Gassan Kuran ve Necat Özkaya da hazır bulundular.

Editör: TE Bilisim