Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Milletvekili Celal Dağgez, 'yeni hükümet kurma sürecinde MHP neden anlaşmıyor?' yönünde eleştiriler geldiğini hatırlatarak, “Biz anlaşalım diyoruz. Yalnız Oslo’da ne görüştünüz? Kandil mektuplarında ne var? Bunları bize anlatın. Biz de milletimize anlatalım." ifadelerini kullandı.

MHP Milletvekili Celal Dağgez, Sivas’ta sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Esnaf Odaları Birliği, Ticaret Borsası ve Ticaret Odası'nı ziyaret eden Dağgez, gündemle ilgili de açıklamalarda bulundu. Dağgez, “Oslo görüşmeleri ve Kandil mektupları bize açıklanır ve milletimiz kabul ederse hükümeti kurarız.” dedi.

Dağgez, Türkiye’nin 13 yıldır, ‘işte istikrar, dışarıda itibar’ algısıyla yönetildiğini hatırlatarak, “Terör konusunda söylediklerimizde keşke haklı çıkmasaydık. Yeni hükümet kurma sürecinde MHP neden anlaşmıyor diye eleştiriler var. Biz anlaşalım diyoruz. Yalnız Oslo’da ne görüştünüz? Kandil mektuplarında ne var? Bunları bize anlatın. Biz de milletimize anlatalım. Kobani’yi kurtarmak için Barzani’nin peşmergesini getirdiler. Onların içinden büyük ihtimalle PKK’lılar da geçti. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanı 'PYD terör örgütüdür' diyor. Olmaz böyle bir şey.” ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN TERÖRİSTLERLE BAĞI OLAMAZ”

Devletin dış politikada tutarsızlık içerisinde olduğunu söyleyen Dağgez, sözlerine şöyle devam etti: “Suriye’nin kuzeyinde bir Kürt yapılanmasına müsaade etmeyiz diyor. Barzani ile hısım akraba oldular. Kırmızı çizgiler nerede? Adamlar orada Kürt yapılanması oluşturdular. Yaşanan intihar saldırısıyla ilgili olarak, Başkanımız açıklama yapıyor; eylemi IŞİD’in yaptığını anlatıyor. Devletimizin bunlarla bir ilgisinin olmadığını açıklamaya çalışıyor. Bu çok vahim bir durum. Eğer dünyada böyle bir algı oluştuysa yani Türk devletinin bir terörist örgütle bağının olduğu büyük sıkıntılar yaratır. Türk vatandaşı olarak Sayın Başbakan'ın açılmalarından üzüntü duydum.”

“İKİNCİ BİR SEÇİMİ ÜLKE KALDIRAMAZ”

STSO Başkanı Osman Yıldırım da iş dünyasının hükümetin acilen kurulmasını beklediğini kaydederek, “Önce seçimlerin tamamlanmasını bekledik. Şimdi de hükümetin kurulmasını bekliyoruz. Ülke ekonomisi ikinci bir seçimi kaldıramayacak, zorlanacaktır. Bizim derdimiz önümüzü görmek. Yolumuza devam etmek istiyoruz. Biz işadamları olarak, hükümetin kurulmasını istiyoruz.” diyerek, MHP'ye mesajını iletti.

Editör: TE Bilisim