Montrö Sözleşmesinin önemi... Montrö Sözleşmesinin önemi...
MHP MYK Üyesi ve Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Bodrum ilçesinde sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, ülkenin bazı bölgelerinde yaşanan terör hadiselerine dikkat çekerek, "MHP olarak güvenlik, güçlerimizin her zaman yanındayız. Zaten normal şartlarda da mücadele edilmesi gereken terörizmle geç kalınmış bir mücadelenin ortasındayız. Güvenlik güçlerimiz canla başla, adeta terör yuvası haline gelmiş mahalleleri temizlemeye çalışıyorlar. Tabii bu sırada, yüreklerimize adeta bir kor gibi düşen şehit haberleri de gelmeye devam ediyor. Bu vesileyle şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Burada halkımız, milletimiz haklı olarak soruyor: 'Bu teröristler, bu şehirlere ne zaman indi? Onca mühimmatı buralara ne zaman taşıdılar? Tonlarca patlayıcıyı, nasıl oldu da şehirlerin altına döşediler? Tüm bunlar yaşanırken iktidar partisi ne işle meşguldü?' Evet, milletimiz bunları haklı olarak soruyor." dedi.

Özellikle bir Rus jetinin düşürülmesiyle başlayan süreci de değerlendiren MHP Milletvekili Erdoğan, "Türk Hava Kuvvetlerimiz, ısrarla sınır ihlali yapan bir Rus jetini, haklı gerekçelerle düşürmüştür. Burada bir sorun yok. Biz her zaman sınırın namus olduğunu ve bu sınırların AKP iktidarı döneminde adeta kalbura döndüğünü söyledik. Eski bir mülki idare amiri olarak söylüyorum, idare boşluk kaldırmaz. Siz meydanı boş bırakırsanız birileri gelir, kendini devlet ilan eder. Diğer yandan da kaçakçısı, insan tacirleri, uyuşturucu tacirleri cirit atar. Yapılması gereken yapılmıştır." ifadelerini kullandı. Mehmet Erdoğan, bu vakanın Muğla'yı da birçok yönüyle ilgilendirdiğini ve bu hususlarda önlem alınması gerektiğini belirterek dikkat çekerek, "Tarımla geçimini sağlayan üreticilerimizin mağdur olmasının önüne geçecek eylem planları hazırlayıp anında hayata geçirmelisiniz. Turizmcilerimizi zorda bırakacak sıkıntıların zuhur etmemesi için derhal harekete geçeceksiniz, yoksa 2016 yılı, Muğlamız için ve ülkemiz için çok büyük sıkıntılara gebe. 2014 yılında 4,5 milyon olan Rus turist sayısının 1 milyona düşmesi ihtimali, korkutucu bir senaryodur ama maalesef gerekli önlemler alınmazsa yaşanacak mağduriyetler, senaryonun ötesine geçecektir. 20 milletvekili arkadaşımla bu minvalde TBMM'de iki ayrı Meclis araştırma önergesi vererek, tespitlerimizi ve turizm ile tarım sektörünün sorunlarıyla ilgili çözüm önerilerimizi paylaştık; hala gündeme alınmasını bekliyoruz. Çalışmalarımızla ilgili vatandaşlarımızı da her türlü mecrada bilgilendirmeye çalışıyoruz. Umuyorum, önümüzdeki günlerde bu önerilerimiz tartışmaya açılır ve söz konusu komisyonlar kurularak, vatandaşlarımızın mağduriyetinin önüne geçilecek çalışmalar yapılır. Bu minvalde de MHP'nin, yetkili organlara desteği tamdır." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim