Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir
MHP İzmir Milletvekili ve 2. bölge adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Aliağa ilçesinde beş aydır maaş alamadıklarını öne süren Sider Demir-Çelik'in işçileri ve sendikaya üye oldukları gerekçesiyle fabrikadan atıldıkları öne sürülen arkadaşlarına destek olmak için üretimi durduran Kubilay Boya'nın işçilerini ziyaret etti.

Aylardır maaş alamadıklarını ve işlerinden atılan arkadaşları için protesto yaptıklarını söyleyen işçiler, seslerini Meclis çatısı altında duyurabilmesi için Tanrıkulu’ndan yardım talebinde bulundu. MHP olarak, namusuyla çalışan işçilerin hak arama mücadelesini her zaman anlayışla karşıladıklarını belirten Milletvekili Tanrıkulu da Türk geleneğinde, emekçinin teri henüz soğumadan hakedişlerinin dağıtılması olduğunu hatırlattı. Bir işçinin sendikaya üye olduğu için işinden atılmasının, hiçbir vicdana sığmayan bir davranış olduğunu ifade eden Tanrıkulu, işverenin bu yanlıştan bir an evvel dönmesi gerektiğini söyledi. Bugüne kadar valilik dahil devletin pek çok organıyla görüştüklerini ancak bir sonuç alamadıklarını dile getiren işçilere sabırlı olmalarını tavsiye eden Tanrıkulu, “Sizlerin isteklerini, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine getireceğim. Umarım bu işler daha fazla uzamadan mağduriyetleriniz ortadan kalkar. Bizler bu konunun tatlıya bağlanması için elimizden geleni yapacağız. Buradaki işçi kardeşlerimizin haklı mücadelelerine herkesin saygı duyması gerekiyor.” diye konuştu.

Yaklaşık 500 kişinin beş aydır maaş alamadığını söyleyen Sider Demir–Çelik işçileri ise, “Bugün yarın paranız yatacak diye bizi oyaladılar. Ekmek kapımız kapalı. Fabrika kapanacaksa bilelim ve emekçinin paraları bir an önce ödensin. Hastamıza ilaç, evimize süt ve aş alabilmek için bu mücadeleye devam edeceğiz.” dedi. Kubilay Boya işçileri de kovulan arkadaşlarının bir an önce işlerine geri dönmesini ve işverenin sendikalarını tanımasını istediklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim