Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, piyasaların tek başına AK Parti iktidarı istemediğini söyledi.

MHP Milletvekili Usta, Çarşamba’da partilerle bayramlaştı. Partililerle sohbetinde koalisyon ve hükûmet kurulması sürecinin merak edildiğini aktaran Usta, partisinin çizgilerinin belli olduğunu belirtip şunları söyledi: "AKP’nin ve CHP’nin hükumet kurup kuramayacaklarını göreceğiz. Çözüm süreci gibi temel bir konuda çok ortak yönleri olduğu için AKP ile CHP hükumet kurma konusunda daha uygun olacağını düşünüyoruz. Çözüm süreci bizim açımızdan ülkenin bütünlüğüyle alakalı bir sorun olduğu için masaya koyuyoruz. Ülke bölünme noktasına doğru gidiyor bunu görmek lazım. Bu işler böyle bir günde, beş günde, beş yılda olmuyor. On yılda, yirmi yılda oluyor. PKK’nın 1978 yılında ilk kuruluşundaki kongresi iyi incelenirse süreç daha iyi anlaşılacaktır.”

Bir partilinin, "MHP’nin hassasiyetleri olası bir koalisyon içinde geçerli midir?" sorusu üzerine ise Usta: ”Üç temel olmazsa olmamız var. Çözüm süreci bitirilmeli, 17-25 Aralık yolsuzluk süreci kapanmayarak üzerine gidilmeli ve Cumhurbaşkanı anayasadaki sınırlara çekilmelidir. Hassasiyetlerimizde bizim genel başkanımız son derece ilkelidir.” cevabını verdi.

MHP’nin ekonomi kurmaylarından Kalkınma Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı, Samsun Milletvekili Erhan Usta, koalisyon ve olası erken seçim ihtimallerinin ekonomiye etkilerini de değerlendirdi. Koalisyondan, iç ve dış piyasaların herhangi bir rahatsızlığı, tedirginliği söz konusu olmadığını, piyasaların da koalisyon istediğini vurgulayan Usta, ”Seçimlerden koalisyon çıkmış olmasına rağmen şu ana kadar piyasalarda herhangi bir tedirginlik yok. Bunun en önemli göstergesi bizde genelde dolar kurudur. Seçimlerden önceki son iş günü dolar kuru ile bu cuma günü itibariyle ki dolar kuru incelendiğinde bu görülecektir. Yeter ki sağlıklı, uzun ömürlü bir koalisyon kurulsun.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim