Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın, MHP’ye yönelik 'Bölücü terörle ilgili projeniz yok' suçlamaları yapıldığını belirterek, "MHP’nin teröre çözüm için birinci şartı, PKK militanlarının kendiliğinden silahlarını bırakması ve devlet güçlerine teslim olmasıdır. MHP, atılacak adımların ancak bundan sonra konuşulmasının doğru olacağına inanmaktadır." dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada İmralı süreci adı altında terörist başıyla görüşüldüğünün en yetkili ağızdan öğrenilmesinden sonra, kamuoyunu bir destek furyası sardığını öne sürerek, "Dün AKP’nin terör politikalarını eleştirenler bile bugün bunu bekliyormuşcasına tutum ve fikir değiştirmiştir. Şimdilerde öne çıkan, bu ani değişim psikozuna gerekçe oluşturmaya çalışma kaygısıdır. Aynı çevreler, MHP’yi çözümün önünde engel olarak takdim etmeye veya stratejisini çözümsüzlük üzerine kurduğunu öne sürmeye başlamıştır. MHP’nin terörle mücadelede projesinin olmadığını öne sürenler, zaman zaman partimizin bu konudaki görüşlerini kamuoyuyla paylaştığını gündeme getirmemektedir." şeklinde konuştu.

MHP’nin terör belasından kurtulmaya matuf projesinin bin yıllık kardeşliğin, mevcut millî devlet yapısının muhafaza edilmesi olduğunu aktaran Yalçın, "İhanetin kol gezdiği bir Türkiye’de en tutarlı ve müstakil politik söylem partimize aittir. MHP’nin teröre çözüm için birinci şartı, PKK militanlarının kendiliğinden silahlarını bırakması ve devlet güçlerine teslim olmasıdır. MHP, atılacak adımların ancak bundan sonra konuşulmasının doğru olacağına inanmaktadır. O hâlde MHP’ye yönelik 'bölücü terörle ilgili projeniz yok' suçlaması anlamsızdır. MHP; kardeş kavgasını istemediğini, böyle bir kör dövüşünün tarafı olmadığını ısrarla ve sabırla vurgulamaktadır. MHP, millî birlik ve bütünlüğümüz açısından daha büyük ve vahim neticeler verecek hadiselerin cereyan etmemesi için üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Bu gerçeğe rağmen MHP’nin suçlanması, çözümsüzlüğün adresi olarak gösterilmesi insafsızlıktır, haksızlıktır." diye konuştu.
Editör: TE Bilisim