Milliyetçi Hareket Partisi, "Cumhur İttifakı" ruhuna aykırı davrandığı gerekçesiyle MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin'i görevden aldı Samsun Milletvekili Erhan Usta'yı da disiplin kuruluna sevketti.

MHP'DE TANER TEKİN GÖREVDEN ALINDI ERHAN USTA DİSİPLİNE SEVKEDİLDİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Cumhur İttifakı ruhuna aykırı faaliyetlerinden dolayı Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı görevden alınmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın da Merkez Disiplin Kurulu'na sevki hususunda gerekli çalışmalar başlatılmıştır." dedi. 


ERHAN USTA 'İTTİFAK OLMAZSA OLMAZIMIZ DEĞİL' DEMİŞTİ

31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi

Ak Parti ve MHP'nin Samsun'daki tartışması, Ak Parti'nin ilde 7 belediye isteyen MHP'ye 2 belediye bırakmasıyla başlamıştı. Ak Parti'yi eleştiren MHP'li Usta, "Jest ile rest arasında bir harf farkı var. İttifak olmazsa olmazımız değil" diyerek, şunları söylemişti:
"İlkadım ve Büyükşehir bizim alabileceğimiz yerler. Bunların haricinde ilçe belediyelerini de alabiliriz. İlçe sayısını net belirtmek olmaz ama 7 ilçenin bize bırakılması bizim asgari isteğimiz. Biz bunu kimseden iyilik olsun diye istemiyoruz. Bugün sokağa çıkıp bunu sorup araştırdığınızda, anket yaptırdığınızda bunu net olarak görüyorsunuz. Yani MHP burada hakkı olanı istiyor. Çünkü MHP’nin yükselen bir trendi var. Bunun da ittifaka yansıması lazım"

Editör: TE Bilisim