Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 3 Ekim 2015'te Ankara'da açıkladığı seçim beyannamesi İzmir'de de tanıtıldı. Milletvekili adaylarının katıldığı toplantıda, seçim beyannamesiyle ilgili değerlendirmeler yapıldı. Burada konuşan MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, AK Parti'yi kastederek, "Ampulün fişi dışarıdadır. Bu durum, PKK'nın silah depolamasına ve aktif rol almasına sebep olmuştur." dedi. İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ise partisinin ekonomik vaatlerini sıralayarak, 65 yaş üstü aylıklarını 300 liraya yükselteceklerini, her aileden bir kişiye iş imkanı sağlayacaklarını dile getirdi.

Toplantıya Grup Başkan Vekili Vural, İzmir milletvekilleri Tanrıkulu, Aslan Savaşan ve Murat Koç, İl Başkanı Necat Karataş, milletvekili adayları, il yöneticileri ve diğer partililer katıldı. Toplantıda konuşan Vural, ülke gündemi ve beyannameyle ilgili açıklama yaparken beyannamede yer alan ekonomik vaatlerle ilgili ise Tanrıkulu açıklamalarda bulundu. 7 Haziran 2015'te verdikleri taahhütlerde olduğu gibi bu dönemde de verilecek taahhütlerin dikkat çekici ve önemli olduğunu söyleyen Oktay Vural, "Taahhütlerimizde üç unsur bulunuyor; bunlar huzur, güven ve gelecektir. Milletimizin huzur aradığını görüyoruz ve biliyoruz. Milletimizin gelecek kaygısı var, kimin nereye götüreceğini bilmek istiyor. 1 Kasım'da da dikkate aldığımız hususlar bunlardır." diye konuştu.

'AKP VERİLEN MESAJI ALMADI'

AK Parti'nin, 7 Haziran'dan sonra uzlaşma ve diyalog içerisinde verilen mesajı almadığını söyleyen Vural, "AKP verilen mesajı, 'hesap verme' korkusundan dolayı almamıştır. Namlunun ucunda seçime gidiyoruz. Böyle bir ortamda seçimin güvenli olmayacağını söyledik. Taşın altına ellerini koymalarını söyledik. Bizim milletimizin bekasını düşünerek ortaya koyduğumuz ilkeli duruşumuz kabul olmadı. 32 gün boyunca çay içtiler, muhabbet ettiler ama ne olursa olsun, kararlılıkla sandığa gidilecektir. MHP olarak, herkesin huzurunun ve güveninin sağlanacağının teminatıyız. Bu ortamı yaratacağız. Milletin egemenliğinin temsil edildiği yer Meclis'tir, saray değildir." dedi.

'HARAMİLERE DESTEK İÇİN KULLANILMIŞTIR'

Türkiye'yi 13 yıldan beri AK Parti'nin yönettiğini hatırlatan Vural, "Milletin desteği olmasına rağmen bunu, ülkenin adaleti ve refahı için kullanmadıklarını görüyoruz. Çatışmanın, kinin, yolsuzluğun, özgürlüklere müdahalenin ve bölücülüğün olduğu ve bunların yapılması için kılıf olarak kullanılmıştır. Haramilere destek için kullanılmıştır. Milli ve manevi değerler tehdit edilmiştir. Terör azmıştır. Yoksulluk ve işsizlik tırmanmıştır. Eğitim, milliliğini kaybetmiştir. Ortak yanlarımız değil, farklılıklarımız konuşulur hale gelmiştir. Bağlarımız gevşetilmeye çalışılmıştır.” şeklinde konuştu.

'AMPULÜN FİŞİ DIŞARIDADIR'

Yapılanın akıl tutulması olduğunu söyleyen Vural, "Bugünkü hükümet, kendisine oy veren insanların değerlerine aklını kullanmamıştır. Başkalarından, emperyalist projelerden akıl almıştır, yani ampulün fişi dışarıdadır. Bu durum, PKK'nın silah depolamasına ve aktif rol almasına sebep olmuştur. Onlar bu dönemi, kendi siyasi amaçları uğruna bu noktaya getirmişlerdir. Milletimizin bekası konusundan bahsediyorsak, gelinen bu noktanın sorumlusu ülkeyi yöneten AKP'dir." dedi.

'AKP SEÇİM BEYANNAMESİNİ MHP'DEN ALDI'

MHP'nin ekonomik taahhütleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ise 65 yaş üstü aylıkları 300 liraya yükselteceklerini, her aileden bir kişiye iş imkanı sağlayacaklarını, bunu sağlayana kadar asgari ücretin yarısını evin kadınına ödeyeceklerini, evi olmayan muhtaçlara 250 lira kira yardımında bulunacaklarını vaadetti. Tanrıkulu, "Mahallenizdeki esnaftan alışveriş için kart vereceğiz. Bütün şehit yakınlarına iş vereceğiz. Gazi ve şehit çocuklarının sınavsız işe alımını sağlayacağız. Mart ve eylül aylarında emeklilere, destek adı altında ödeme yapacağız. Yılda 2 bin 800 lira, her emekliye ödenek girmiş olacak." dedi.

Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü: "MHP'nin iktidarda olduğu 1999-2002 fırtınalı yıllarda, 2002 yılı sonunda Türkiye ekonomisi yüzde 6.9 ekonomik büyüme performansıyla devrolmuştu. Şimdi büyüme 3.1. Bu çok önemli bir değerdir ancak büyümeyle bu katar, lokomotif tarafından çekilecektir. Borçlanma da çok önemli. Biz bıraktığımızda dış borç 133 milyar dolardı, şimdi 405 milyar dolar. Özel sektör borcu 43 milyar dolardı, 287 milyar dolara kadar çıkardılar. 2002 Kasım'dan sonra tüketici kredileri toplam 2.3 milyar liraydı, 359 kat artış göstererek 287 milyar liraya geldi. İktidarı bıraktığımızda 4.3 milyar lira olan kredi kartı borcu, şu an 86 milyar liraya ulaştı. Bu borçlanmayı yeniden yapılandıracağız. Yüzde 14.3 işsizlik oranı, 2.6 milyon işsiz vardı. Bugün 5.5 milyon işsiz var, işsizlik oranı da 16.3. Nereden nereye?"

AK Parti'nin, asgari ücreti bin 300 liraya çıkaracağını vaadettiği seçim beyannamesini MHP'den aldığını iddia eden Tanrıkulu, “Bizlere kendi ürünü gibi sunulmuştur. Bunlardan bir tanesi asgari ücret. Bu iktidar, 13 yılın sonunda bin 300 TL’yi vereceğini söylüyor. Madem kaynak vardı, 13 yıldır neden veremediniz ve milleti mahrum bıraktınız?" dedi.

'RANT DAĞITMA YOLUNU TIKAYACAĞIZ'

Beyannamelerinde İzmir'i ilgilendiren konuların da olduğunu söyleyen Tanrıkulu, rant dağıtmanın önünü keseceklerini belirterek, "İzmir'de 2B meselesi var. Ne yapıyorlardı? Villa yapıp 2B’ye sokmaya çalışıyorlardı. Villa ile yayla evi farkını bileceğiz. Rant dağıtma yolunu tıkayacağız. Her il ve ilçe için bir sektör prensibinden hareket ederek, kırsal kalkınmayı ilçelere kadar yaymayı düşünüyoruz. Teşvikten kaynaklı birçok sorunla karşı karşıyayız. Teşviklerden faydalanmak için İzmir dışına çıkar ama yine İzmir’de yaşar. İzmir’in içi AVM mezarlıklarına dönmüştür. İzmir’de de bir doyum noktası olacak. Esas mesele, esnafla ilgili olan mesele. Biz MHP olarak AVM’ye karşı değiliz. Metropol dışında, çevre kirliliği ve trafik sorunu yaratmayacak yerlere kursun. Balçova’nın göbeğinde, Karşıyaka’da yapılan yeni büyük AVM çevresinde şimdiden trafik var. Esnafın barınması mümkün olmamış." dedi.

Editör: TE Bilisim