Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?

“Milli Değerleri Koru ve Yaşat” sloganıyla başlatılan açık hava toplantılarının 3'üncüsünü düzenleyecek olan MHP 25 Mayıs Cumartesi günü Adana'da olacak. Adanalılarla birlikte 'Vatan mitingini' gerçekleştirecek olan MHP'de heyecan dorukta. 23 Mart'ta Bursa'da 'Kuruluş' ve 20 Nisan'da İzmir'de 'Bayrak' mitinglerini gerçekleştiren MHP'nin üçüncü durağı ise Adana olacak.

Adana'da yapılacak 'Vatan mitingi' ile ilgili bir açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Millî Mücadele’nin temel felsefesi olan ‘Vatan bir bütündür parçalanamaz’ düsturunu yeniden ilan etmeye davet ediyoruz” dedi.

İmralı ayrışma süreci dolayısıyla Türk milletinin birliğini ve vatanın bütünlüğünün bölücülere rehin bırakıldığını savunan MHP'li Semih Yalçın, “AKP iktidarına dur demek, millî değerlerimizi koruyup yaşatmak için Bursa’dan ‘Kuruluş’ temasıyla yola çıktık, İzmir’e uğradık. Türk bayrağını millet adına selamladık ve sahiplendik. Şimdi Adana’dan ses vereceğiz ve varlığımıza kasteden elleri kırmak için vatan sathına yayılacağız. Milletimizi arkamıza alacağız. Bütün isyancı, talepkâr ve ayrılıkçı çetelere karşı millî birlik ve bütünlüğümüzü Birinci Meclis’in iradesini yeniden uyandırarak ayakta tutacağız. Adana’da yapılacak vatan mitinginde, üzerinde yaşadığımız ve atalarımızın bin bir fedakârlığa katlanarak, binlerce şehit vererek emperyalizmin tasallutundan kurtardığı toprakları, başka hiçbir gücün hegemonyasına bırakmayacağımızı bir kez daha duyuracağız” ifadelerini kullandı.

VATAN BİR BÜTÜNDÜR PARÇALANAMAZ DÜSTURU

Adana’daki mitingde, vatan topraklarını bölücülere taksim etmeye çalışan iktidara ve yeniden Sevr’i dayatan sömürgeci aktörlere, Türkiye’nin ebediyete kadar Türk milletine vatan olarak kalacağı mesajını vereceklerini ifade eden Semih Yalçın, şu ifadeleri kullandı: “Milyonlarca Türk evladının da atalarını örnek alarak vatanın bütünlüğü için kara toprağa girmeye hazır olduğunu, büyük bir şevk ve sarsılmaz bir imanla duyuracağız. Bütün vatandaşlarımızı, partimizin 25 Mayısta Adana’da yapılacak vatan mitingine davet ediyoruz. AKP iktidarının teslimiyetçi, vesayetçi ve işbirlikçi tutumuna karşı, vatanın bölünmez bütünlüğünü tek bilek, tek yürek ve tek ses hâlinde dosta düşmana haykırmaya çağırıyoruz. Millî Mücadele’nin temel felsefesi olan ‘Vatan bir bütündür parçalanamaz’ düsturunu yeniden ilan etmeye davet ediyoruz”

Editör: TE Bilisim