MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AB Bakanı Egemen Bağış'ın Muğla ziyaretinde, "AKP'nin büyükşehir statüsü getirdiği Muğla Belediyesi'ne ne bir 'Çakma Gandi' sevdalısı yakışır ne de bir 'Püskevitci'. Buraya Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dava arkadaşını getirmek size yakışır" sözlerine sert tepki gösterdi.

Büyükataman, "Egemen Bağış'ın kendini daha yakın gördüğü ABD ve AB'nin menfaatlerini koruma güdüsü, ülkücülere yönelik çeşitli aralıklarla sataşmasını sürdürmektedir" dedi.

Büyükataman'ın açıklaması şu şekilde:

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, partisinin bir il ziyaretinde Sayın Genel Başkanımızla ilgili üslupsuz ifadeler kullanmıştır.

Egemen Bağış’ın kendini daha yakın gördüğü ABD ve AB’nin menfaatlerini koruma güdüsü, Ülkücülere yönelik çeşitli aralıklarla sataşmasını sürdürmektedir.

Hakkında tek bir fezleke dahi bulunmayan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye“Püskevitci” yakıştırmasını yapmak; “Tertemiz bir siyasi kimliği ne desem de suçlasam?” aczine düşmüş kirli bir zihnin ürünüdür. İktidara geldiği günden beri MHP’yi ve onun Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi“Apo size verildi, siz asmadınız” sözleriyle suçlayan Başbakan Erdoğan ve kurmayları, bu iftiradan sıkılmış olacaklar ki, Sayın Genel Başkanımızın seçim döneminde kullandığı ve yöresel bir tabir olan “Püskevit” sözü üzerinden çirkin yakıştırmalarına devam etmektedirler.

Egemen Bağış, Muğla gibi yöresel ağzın hâkim olduğu ve “Püskevit“ lafının yaygın olarak kullanıldığı bir şehrimizde, ülke genelinde “püskevit, büskevit, piskövit, büsküvüt” gibi tabirleri kullanan vatandaşlarımıza hakaret etme ve aşağılama gafletine düşmüştür. Bu gaflet ise; sözde halkın içinden, özde halktan uzak bir siyasi anlayışın tezahürüdür.

Buradan anlaşılacağı üzere, demek ki ''AKP'nin büyükşehir statüsü getirdiği Muğla Belediyesi'ne ne bir 'Çakma Gandi' sevdalısı yakışır ne de bir 'Püskevitci'. Buraya Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dava arkadaşını getirmek size yakışır'' diyen Egemen Bağış’a göre; Mehmetçiğin katili eli kanlı Barzani’yi ayakta alkışlayıp, onunla gurur duymak; teröristbaşına “Sayın”, şehide “kelle” demek; terör örgütü PKK’nın saldırıları neticesinde askerlerimizin şehadet mertebesine ulaşmasına “birkaç Mehmet’in ölümü” yakıştırması yapmak; şehit cenazelerinde gülmek, öğretmenlere “şahsiyetsiz” imâsında bulunmak, “büskevit” demekten daha şerefli ve onurlu bir davranıştır.

MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!

Egemen Bağış ve AKP zihniyeti, Muğla’da suçüstü yakalanmıştır. Büyük bir çoğunluğun oyunu alan ve halkın partisi olmak iddiasında bulunan AKP iktidarının, toplumsal değerlerden bu denli uzak olmasını anlayabilmek mümkün değildir.

Editör: TE Bilisim