Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, ülke ekonomisinin kötüye gittiğini savundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in asgari ücret ile ilgili sözlerini de hatırlatan Tanrıkulu, MHP olarak bu açıklamayı yapan Bakan'ın milletten özür dilemesini beklediklerini bildirdi.
Tanrıkulu, yaptığı açıklama ile ekonomik sıkıntılara her gün yenisinin eklendiğini savunarak, 2003 yılında 43 milyar dolar olan özel sektörün dış borcunun 226 milyar doları aştığını, şirketler kesiminin durumu ile piyasa risklerini gösteren veriler arasında karşılıksız çek ve protestolu senet sayılarının da bulunduğunu iddia etti.
Tanrıkulu, “Bu bağlamda Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan birikimli karşılıksız çek sayısı 2013 yılı Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,4 oranında artarak 164 bin 27 adede ulaşmıştır. Protesto edilen senet sayısı ise yılın daha ilk ayında; yani Ocak 2013’te bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28’lik bir artışla 98 bin adedi aşmıştır.” diye konuştu.

HAR VURUP HARMAN SAVURMAK

Ekonomik gelişmeler karşısında hükümetin kaynakları adeta har vurup, harman savurduğunu öne süren Tanrıkulu, hükümetin bütçe açığını kapatmak için zam yapmaktan, yeni vergi kalemleri getirmekten kaçınmadığını ileri sürdü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in asgari ücretle ilgili sözlerine tepki gösteren Tanrıkulu, asgari ücretlilerin ekonominin gerçekleri, Türk sermayesinin rekabet gücü, enflasyon hedefi gibi pek çok bahane ile sefalete mahkum edildiğini savundu.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun(TÜİK) son açıklamış olduğu 2011 yılı Gelir ve Yaşam Şartları Araştırması’na göre, Türkiye’de her 100 kişiden 16’sının yoksul olduğunu, 2011 yılında 11 milyon 670 bin yoksulun bulunduğunu belirten Tanrıkulu, bugün çalışanların yüzde 47’sinin asgari ücret ile çalıştığını iddia etti. Çalışanların, emeklilerin, kendilerine ve ailelerine saygın yaşam düzeyi sağlayacak bir gelir elde etmelerini esas alan politikaların 10 yıldır unutulduğunu da ileri süren Tanrıkulu, AK Parti döneminde çalışma şartlarının ağırlaştığını, taşeron işçiliğin arttığını ve ücretlerin düştüğünü savundu.
Tanrıkulu, MHP olarak ‘bu rakama mahkûmsanız, 800 lira da büyük paradır’ açıklamasını yapanlardan, milletimizden özür dilemesini ve çalışanlarımızın aylık gelirlerini artıracak, ticarî hayatın dengelerini gözeten somut adımlar atmasını beklediklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim