Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
 Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın, BDP'li heyetle gönderdiği mesajlara, MHP'den sert tepki gördü. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "Göz göre göre Anayasal suç işleniyor" dedi.
Ergenekon davasında talep edilen cezaların 18 Mart'a denk geldiğine dikkat çeken Şandır, şunları söyledi:
 
ANAYASAL SUÇ İŞLENİYOR

Biz bu süreci, sayın Başbakan'ın 'Başkan olmak hayali' ile İmralı canisinin 'özgür kalmak hesabı' arasında, milletin egemenliği üzerinde yapılan bir pazarlık olarak görmekteyiz. Bu Anayasamıza göre de, hukukumuza göre de suçtur. Göz göre göre bir hukuksuzluk yaşanmaktadır.
 
YAPILAN BÖLÜCÜLÜKTÜR

Amacı, terörü durdurmaksa, terörün müzakereyle durdurulamayacağı bugüne kadar birçok anlaşılmıştır. Silah bırakmanın karşısında PKK'ya neyin taahhüt edildiğini ve terör örgütünün 29 yıl silahla dağlarda gezdikten sonra neyin karşılığında silahı bıraktığını ve AKP iktidarının neyin diyetini ödediğini millete açıklamak durumundadır. Yoksa, bu yapılan bölücülüktür. Bölücülük de hukukumuza göre suçtur. İçinde sayın Başbakanın da bulunduğu örgütlü, organize bir suç işlenmektedir. MHP olarak biz meseleyi böyle değerlendiriyoruz ve zamanı geldiğinde de hesabını soracağımızı  ifade ediyorum.

ERGENEKON DAVASINDAKİ CEZA TALEPLERİ:
Bölücü teröre karşı mücadele edenleri ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırmak için iddianameler düzenlenirken, ağırlaştırılmış müebbete mahkum olan terör örgütü elebaşısının serbest bırakılması için millet hazırlanmaya çalışılmaktadır. Çok talihsiz bir gelişme. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 98'inci yıldönümünde, 'Bu ülke bölünmesin' diye hayatlarını ortaya koyanların ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasının talep edildiği gün, İmralı canisinden Türk Milletine bir meydan okuma mesajının yayınlandığı gün olmuştur. Biz yargı sürecine müdahale etmiyoruz ama bu kadar uzun süren tutukluluk halinin yargılama değil, zulme dönüştüğünü  de söylemek durumundayız.

Editör: TE Bilisim