31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, darbe girişiminden sonra halkın meydanlarda demokrasiye sahip çıktığı demokrasi nöbeti toplantıları için provokasyon uyarısında bulundu.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen MHP'li Akçay, "Gecenin karanlığında yapılan eylemlerde neler yapılabileceği, nelerle karşılaşılabileceği herkesin meçhulüdür. Her türlü provokasyona açık durumda, kışlaların önünde bir kısım insanın taş attıklarını, askere, TSK'ya hakaret ettiklerini gördük. Bu tür olaylar yaşanıyor. Artma eğiliminde de olabilir. Bu tür davetlere, çağrılara son verilmelidir. Bir kaç yüz subayın fiilen çıktığı, öyle bütün tankların, binlerce, on binlerce askerin sokaklarda olamadığı, artık bu darbe teşebbüsünün tamamen bastırıldığı bir durumda olabilir ihtmiali ile halkı kışkırtarak sokaklarda ve kışlalar önünde devam ettirmeyi son derece tehlikeli ve yanlış buluyorum" dedi.

SİLAH AÇIKLAMASINA TEPKİ

MHP'li Akçay, Cumhurbaşkanlığı danışmanı Şeref Malkoç'un darbecilere karşı halkın silah ruhsatı alabileceğine yönelik açıklamasını ise şu sözlerle eleştirdi:

"Son derece vahim, yanlış ve şiddetle reddettiğimiz bir açıklama. Sen kim oluyorsun da böyle bir açıklama yapıyorsun. Bir milis gücü mü oluşturmak istiyorsunuz? Devlet silahını kimlerin nasıl kullanacağı anayasamızda, kanunlarımızda açık şekilde yazılmış. Devletin askeri ve polisi dışında kimse bu amaçla silahlanıp da ben filan hadiseye karşı çıkacağım diyerek sivil vatandaşların silahlanmasının önünü açamaz. Büyük tehlikelere gebe olacak bu durumda Hükümet adım atacak olursa engelleriz."Cihan

Editör: TE Bilisim