Star yazarı Fehmi Koru'nun MHP hakkında Öcalan'ın yakalandıktan sonra barışı sağlayabilecekken MHP'nin tam tersini yapması hakkındaki suçlamalarına MHP'den cevap geldi. MHP'li Şandır haklarını helal etmediklerini söyledi.

MHP TBMM Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Star yazarı Fehmi Koru'ya açık mektup yazdı.

Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!

MHP TBMM Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Star Gazetesi köşe Yazarı Fehmi Koru'nun MHP'ye ve MHP'lilere iftira attığını öne sürerek, "MHP'liler olarak size hakkımızı helal etmiyoruz. Kul hakkıyla haşrolasınız" dedi.

Şandır, 6 Nisan Cumartesi günü köşesinde yayımladığı yazının doğru bilgiler içermediği gerekçesiyle, Koru'ya açık mektup yazdı. Yazıda gerçeklerin çarptırılarak, MHP'ye ve MHP'lilere iftira atıldığını iddia eden Şandır, Koru'nun şu sözlerini hatırlattı:

"Abdullah Öcalan'ın Kenya'da derdest edilip ülkeye getirildiği 1999 yılı başında MHP koalisyon ortağı olarak hükümetteydi. Yargılanıp İmralı'ya yerleştirildiği dönemde de iktidardaydı MHP. Uçakta 'Ülkemin hizmetindeyim' dediği hepimizin kulaklarında Öcalan'ın... Kendisinden 'hizmet' olarak terör eylemlerini bitirmeyle sonuçlanacak girişimler istenebildi pekala. Karar merciinde bulunanlar terörü o zaman sonlandırmayı sağlamak yerine daha fazla silahlanmayı tercih ettiler. MHP Lideri Bahçeli, Batı'nın silah fabrikalarını besleyen onun da yönetiminde yer aldığı iktidarlardı."

"O TARİHTE MHP, TBMM'DE DEĞİLDİ"

Abdullah Öcalan'ın ülkeye getirildiği 1999 yılı başında MHP'nin koalisyon ortağı olmadığını, hatta o tarihte TBMM'de bile bulunmadığını vurgulayan Şandır, şunları ifade etti:

"Bu tarihleri unutmuş olmanızı, bilmediğinizi veya sehven karıştırmış olacağınızı kabul etmemizi bizden beklemeyiniz. Bilerek ve maksatlı bir şekilde gerçekleri çarpıtıyorsunuz. İkinci olarak, Öcalan'ın 'Ülkemin hizmetindeyim' sözünün dikkate alınmadığını ve terörü sonlandırmak için bu sözün gereğince davranılmadığını ihsas ediyor, aksine silahlanmanın tercih edildiğini böylece Devlet Bahçeli'nin yönetiminde olduğu 'iktidarların' Batı'nın silah fabrikalarını beslediğini iddia ediyorsunuz. Bu sözler de doğru değildir ve eksik bilgiyle MHP'yi töhmet altında tutmak istiyorsunuz. Bahçeli yalnızca 57. hükümette başbakan yardımcısı olarak görev yaptı. 'İktidarlar' diyerek genellemeniz asla masum olamaz. Ayrıca iddianız gereği 57. Hükümet dönemindeki silah alımlarının AKP dönemi ile mukayese eden rakamları da vermek mecburiyetindesiniz. Birileri sizi 'akil adam' olarak takdir edebilir. Ancak, akil adam olmak için makbul adam olmak hatta adam olmak daha önemli olsa gerekir diye düşünüyorum. MHP'liler olarak size hakkımızı helal etmiyoruz. Kul hakkıyla haşrolasınız."

Editör: TE Bilisim