Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
 MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın hazırladığı gensoru önergesinin sebebi Gebze Muallim köye yapılacak 'Bilişim Vadisi'nin altyapı ihalesi olarak açıklandı.
Meclis Başkanlığına verilen gensoruda, "Kocaeli Gebze’ye yapılacak 'Bilişim Vadisi'nin altyapı ihalesini bu konuda hiçbir tecrübesi olmayan bir firmanın türlü oyunlarla kazanmasına vesile olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık hakkında Anayasa’nın 98’inci ve 99’uncu, İçtüzüğün 106’ncı maddeleri uyarınca gensoru açılmasını Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına arz ve talep ederiz." denildi.

3 milyon metrekareden fazla alana kurulacak, 420 futbol sahası büyüklüğündeki Türkiye’nin ilk Bilişim Vadisi için 2010 yılında harekete geçildiğini, 2012 yılında Bilişim Vadisi’nin Kocaeli Gebze’ye yapılmasının kararlaştırıldığını anlatan Türkkan, bu kararın Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı, Nihat Ergün’ün Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanlığı döneminde alındığını hatırlattı.

Kamuoyuna 2023 vizyon projelerinden biri olarak gösterilen Türkiye’nin ilk bilişim vadisine 150 bin Ar-Ge personelinin istihdam edileceğinin duyurulduğunu dile getiren Türkkan, şöyle devam etti: "Gebze Muallimköy’e yapılacak Bilişim Vadisi'nin altyapı işi için aralarında Haldız İnşaat’ın da olduğu birkaç firmaya göstermelik olarak davet mektubu gönderilmiştir. İhaleyle ilgili başka teklif veren olmadığı için ihale daha önce altyapı deneyimi olmayan Haldız İnşaat'a kalmıştır. Bilişim Vadisi’nin altyapı işi ihalesinin oldubittiye getirilerek Haldız İnşaat'a verildiği apaçık ortadadır. Türk milletine ait olan bir kaynak daha yine Ali Cengiz Oyunuyla iktidar yandaşı bir firmaya peşkeş çekilmiştir. Ülkemizde bu alanda ön deneme olarak kabul edilen teknoparklar bile tam olarak işlevini yerine getiremezken projenin bugüne kadar hiçbir altyapı deneyimi olmayan bir firmaya ihalesiz verilmesi iktidarın yandaş işadamlarını daha da zenginleştirme politikasının en güzel örneğidir. Türkiye’nin bilim, sanayi ve teknolojisinden sorumlu olan ancak bu alanlara en ufak bir katkısı olmadığı gibi, zararı dokunan, Bilişim Vadisi gibi devasa bir projenin altyapı işini bu konuda hiçbir deneyimi olmayan hükümet yandaşı bir firmaya türlü oyunlarla verilmesine vesile olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanı Fikri Işık hakkında ekte verilen gerekçeler ile Anayasa’nın 98’inci ve 99’uncu, İçtüzüğün 106’ncı maddeleri uyarınca gensoru açılmasını arz ve talep ederiz." 

Editör: TE Bilisim