MHP'li Büyükataman yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti iktidarında terörün sıfırdan zirveye, bölücü başının esaretten efendiliğe, Türkiye'nin hâkimiyetten teslimiyete getirildiğini savunarak, "Ne yazık ki Türk milletinin büyük umutlarla iş başına getirdiği AKP iktidarı, terörist başının tehdit unsuru olarak kullandığı 50 bin kişilik sözde ordusunun muhabere bölüğü olma vazifesini üstlenerek İmralı Adası ve Kandil Dağı'nda konuşlanmış olan terör belasının kablosuz bağlantısı olmuştur. Başbakan Erdoğan ise terörist başının yaralarının ilacı, dertlerinin ortağı ve mektuplarının arkadaşı olmak görevini üstlenmiştir." diye konuştu.

Türkiye'nin kumandasının terörist başının ellerine teslim edildiğini ve sözde çözüm sürecinin nihai hedefinin daha da belirgin bir hâl almaya başladığını öne süren Büyükataman, şu ifadeleri kullandı: "Başbakan Erdoğan'ın rüyalarını süsleyen Başkanlık hayalleri ve birkaç gün önce dile getirdiği eyalet sistemi teröristbaşı Öcalan'ın fikir ve istekleriyle bire bir örtüştüğünü bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu bölücü mihraklar tarafından, terörist başı ile yürütülen bölünme odaklı pazarlıkların karşısındaki en büyük tehlike Milliyetçi Hareket Partisi olarak görülmektedir. Bu yüzdendir ki AKP iktidarı söz MHP'ye geldiğinde çirkinleştikçe çirkinleşmekte ve söylemleri aşağılık ifade ve iftiralarla dolup taşmaktadır. Son günlerde, AKP iktidarı döneminde sıkça duymaya alışkın olduğumuz 'Öcalan, MHP'ye teslim edildi' ve 'MHP de Öcalan'la görüştü' yalanları yeniden hortlatılarak güdümlü kalemlerin ucuna, kanlı dudakların arasına ve bölücü zihinlerin içerisine tekrar yerleştirilmiştir. Bu şekilde terörün dibe vurduğu, terörist başının yalvar yakar olduğu ve teröristlerin inlerinden çıkmaya korktuğu MHP iktidarı dönemi karalanmaya ve terör örgütüne teslimiyet süreci meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır."

O TARİHLERDE MHP YOKTU SAVUNMASI

Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir

"Teröristbaşı Öcalan ile görüşüldüğünü iddia ettikleri ve iftiralarına dayanak olarak gösterdikleri '25 Ocak 1999 ve 12 Nisan 1999' tarihlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Meclis'te dahi bulunmamaktadır" diyen Büyükataman, 1999 Türkiye genel seçimlerinin, 18 Nisan 1999 tarihinde yapıldığını ve MHP'nin 129 milletvekili ile ortak olduğu üçlü koalisyon hükümetinin 28 Mayıs 1999 tarihinde kurulduğunu ifade etti. Büyükataman, "Bununla birlikte, bu iddialara şahit olarak gösterilen Sadullah Ergin AKP iktidarında Adalet Bakanlığı görevini yürütmekte ve Hasip Kaplan ise PKK'nın siyasi uzantısı olan bir partide milletvekilliği görevini yürütmektedir. Hepinizce anlaşılacağı üzere bölücülüğün ve çözülmenin siyam ikizleri AKP ve BDP bir olup, Milliyetçi Hareket Partisi'nin şerefli mazisini lekelemek hevesine kapılmışlardır." şeklinde konuştu.

"MHP DÖNEMİNDE HESAP SORULDU"

MHP döneminde terörist başından aldığı canların, yıktığı köylerin, yaktığı yüreklerin, öldürdüğü bebeklerin hesabının sorulduğunu ileri süren Büyükataman, "Bu sorgulamaları, AKP'nin terörist başı ile yürüttüğü teslimiyet süreci ile bir tutmak akıl sağlığı yerinde olan bir kişinin yapacağı iş değildir. Bu benzetme bulanık bir zihnin, karışık bir kimyanın, ne söyleyeceğini şaşırmış bir zekanın ve bölünmüş bir ufkun ürünüdür." sözlerini dile getirdi.


Editör: TE Bilisim