Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
 Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Başbakan Erdoğan'ın, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun hayatına, kişiliğine karşı sarf ettiği sözlerin asgari siyasi nezaketin dışında olduğunu belirterek, "Kişileri doğdukları yerlere göre kategorize etmek, yurt dışında doğmuş ve yaşayan milyonlarca vatandaşımıza hakarettir. Önemli olan nerede doğduğunuz değil, nereye ve neye hizmet ettiğinizdir. Önemli olan bayrağa, millete samimi aidiyet ve milli şuurdur. Erdoğan milli şuurdan yoksundur" dedi.
Adan yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan'ın ve Ak Parti teşkilatının yürüttüğü kampanya ve kullandığı dili eleştirerek, "Nezaketten ve terbiyeden nasibini almamış AKP sözcüleri ve Genel Başkan Yardımcıları ise sahiplerine yalakalıkta birbirleriyle yarışmaktadır. AKP Teşkilat Başkanı'nın ahlaka mugayir sözleri, bu ilkesiz kişinin insanlıktan nasiplenmediğinin en açık ispatıdır. Biz bu ilkesiz kişinin cemaziyelevvelini biliriz. Düne kadar şimdiki genel başkanına sövüp sayan bu siyaset müsveddesinin milliyetçi camiaya yönelik hakaretlerini, onun seviyesine inmemek için şimdilik not ettik. Camiamız bu kişiyi ve bu kişinin kayıtlara geçen sözlerini lanetlemektedir" dedi.

-"AKP'Lİ AKTÖRLERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ"-

TBMM Genel Kurulu'nda Ak Parti ve MHP'liler arasında yaşanan olaya da değinen Adan, "Yaşanan ve doğrudan MHP milletvekillerini hedef alan saldırının AKP'li aktörlerini şiddetle kınıyoruz. "Türkmenlere neden yardım edilmiyor' sorusundan bile rahatsızlık duyan, bu soruyu soran vekilimizi linç etmeye kalkışan AKP'lileri milletimizin ve Türkmen kardeşlerimizin vicdanlarına havale ediyoruz. Tek bir kişinin üstüne elli kişi ile birden saldıranlar, bu cesareti Genel Başkanlarından almışlardır. Zira bu iktidarın Başbakanından müşavirine kadar bütün yöneticileri düşene vurmak ve tehdit etmek konusunda pek başarılıdırlar" ifadelerini kullandı.

-"ERDOĞAN KORKU SALMAKTA VE BEL ALTI VURMAKTA"-

Erdoğan'ın korku saldığını ve bel altı vurduğunu belirten Adan şunları kaydetti:

"Kurumları, kişileri, yargıyı, medyayı ve hatta milleti tehdit ederek sonuç almaya çalışmaktadır. Bir tek oy fazladan alabilmek adına milletimizin inançlarını, mezheplerini piyasaya sürmektedir. Çatı adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu'nun hayatına, kişiliğine karşı sarf ettiği sözler asgari siyasi nezaketin dışındadır. Kişileri doğdukları yerlere göre kategorize etmek, yurt dışında doğmuş ve yaşayan milyonlarca vatandaşımıza hakarettir. Önemli olan nerede doğduğunuz değil, nereye ve neye hizmet ettiğinizdir. Önemli olan bayrağa, millete samimi aidiyet ve milli şuurdur. Erdoğan milli şuurdan yoksundur. Öyle olduğu için de Türkiye dünyada ve kendi coğrafyasında etkisiz hale gelmiştir. Öyle olduğu içindir ki; diplomatlarımız haftalardır teröristlerin elinde rehindir. Ortadoğu'da ve Irak'ta akan kanı bağırıp çağırarak, nutuk atarak durdurmak mümkün değildir. Erdoğan bu konuda politika üretememekte, sadece sitem etmektedir. Ortadoğu'da son bir aydır yaşanan manzaranın özeti şudur: İsrail vurmakta, Erdoğan sitem etmektedir. Bu haliyle de ciddiye alınmamaktadır. Dış politika bir güç mücadelesidir. Dış politika kimsenin ağzından çıkan laflara bakılmaz."

Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı adayı sıfatı ile Türkiye'nin önüne "cehennem taşları döşediğini" savunan Adan, "Türkiye'de hukuk var, devlet var' cümlesi koskoca bir yalandır. Ne yazık ki Erdoğan kendisini hukukun ve devletin yerine koymuştur. Türkiye'nin ekonomide, eğitimde, demokraside, diplomaside ve toplumsal barışta bu zihniyetle mesafe alması mümkün değildir" dedi.

Editör: TE Bilisim