Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, bütün Türkiye’nin gözü ve kulağının yarın TBMM Araştırma Komisyonu’nun yapacağı oylama ve vereceği kararda olacağını belirterek, “Bu sınav TBMM’nin yolsuzluk karşısında kimin yanında durduğunun sınavıdır. Bu sınav TBMM’nin itibar sınavıdır.” dedi.

Adan, Soruşturma Komisyonu’nun AKP’li üyelerinin konuya siyaset penceresinden değil vicdan, adalet ve hakkaniyet penceresinden bakmalarının, millete ve tarihe karşı sorumlulukları gereği olduğunu hatırlattı. İlgili komisyonun yarın vereceği karar öncesi yaptığı yazılı açıklamada, konunun önemine işaret eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, Milliyetçi Hareket Partisi camiası olarak komisyon toplantısını ve oylamayı dikkatle takip edeceklerini ifade etti.

"17-25 ARALIK YOLSUZLUK MESELESİ SÜMEN ALTI EDİLEMEZ, SAKLANAMAZ”

17-25 Aralık yolsuzluk meselesinin geçiştirilemeyeceği, ertelenemeyeceği, sümen altı edilemeyeceği ve saklanamayacağına vurgu yapan Adan, şöyle devam etti: “Bugün bu yolsuzluğu bin türlü manevrayla, torba kanunlarla, hukuk mekanizmasını yerle bir ederek örtmeye çalışanlar, yarın mutlaka ve kaçınılmaz bir biçimde, öyle ya da böyle yolsuzluğa yardım ve yataklık etmiş sayılacaklardır. Yolsuzluk; yapanın da yardım edenin de üstünü örtenin de yanına kar kalmamıştır ve kalmayacaktır. Bu nedenle Meclis Soruşturma Komisyonu çok büyük bir tarihi sınavla karşı karşıyadır. Bu sınav, beytülmalı koruma sınavıdır. Bu sınav, TBMM’nin yolsuzluk karşısında kimin yanında durduğunun sınavıdır. Bu sınav TBMM’nin itibar sınavıdır. Bu sınav, gelecekte milletin gözünün içine nasıl bakılacağının sınavıdır. “

MHP’li Adan, Soruşturma Komisyonu’nun AKP’li üyelerinin oylarıyla bu bakanların aklanmış sayılmayacağına dikkat çekerek, “Eğer Komisyon eski bakanların suçsuzluğuna inanıyorsa; onları Yüce Divan’a göndermekten çekinmemelidir. Zira bu bakanları aklayacak olan güç iktidar gücü değil, bağımsız mahkemelerin gücüdür. Kararı verecek olan iktidar terazisi değil, hukuk ve vicdan terazisidir.” dedi.

“ESKİ BAKANLARLA İLGİLİ BİLİRKİŞİ VE MASAK RAPORU ORTADA”

Eski bakanlarla ilgili bilirkişi ve MASAK raporunun ortada olduğunu kaydeden Adan, "Bu rapordaki tespitler ortadayken, hiçbir şey yokmuş gibi davranmak, salt iktidar gücüyle ve dayanışmasıyla bakanları aklamak; milletin vicdanını yaralayacak ve milli iradenin temsilcisi olan TBMM’nin itibarına ağır bir darbe vuracaktır.” izahında bulundu.

Adan, meselenin siyaset, iktidar, muhalefet meselesi olmadığını, meselenin itibar ve millete hesap verebilme meselesi olduğunu belirterek, “Bu nedenle Soruşturma Komisyonu’nun AKP’li üyelerinin konuya siyaset penceresinden değil vicdan, adalet ve hakkaniyet penceresinden bakmaları, milletimize ve tarihimize karşı sorumlulukları gereğidir.“ hatırlatmasını yaptı.

Editör: TE Bilisim