Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, AKP’nin terör örgütü PKK ile işbirliği yapan bir iktidar olduğunu ileri sürdü. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bir televizyon programında açıkladığı, çözüm sürecinde ortaya koyulan 10 maddelik taslak metnini eleştiren ve bu açıklamalardan, PKK’nın silah bırakmayacağının anlaşıldığını ifade eden Akçay, “Hükümet bu anlaşmayı milli iradeden saklayamaz, bunu açıklamak zorundasınız. Hem seni milli irade hükümet yapacak hem de kapalı kapılar ardında birtakım gizli anlaşmalar yapacaksınız, milli iradeden saklayacaksınız. Bunu açıklamak zorundasınız. Eğer hükümet açıklamazsa HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken'i açıklamaya davet ediyorum. Ondan sonra ittifaklar neyse ortaya çıksın, millet de görsün.” dedi.

Milletvekili Akçay, şöyle devam etti: “AKP hükümetlerinin en belirgin özeliklerinden birisi, 12-13 yıldır hukuken tek başına hükümet olmasına rağmen aslında paralel yapılar, cemaatler, tarikatlar ve çıkar grupları koalisyonudur ve tek başına bir iktidar olmamıştır. Bu paralel yapılardan birisi de KCK'dır. Devlet irade demektir, devlet kuvvet demektir. Eğer devlette irade yoksa şiddet eğilimi başlar. Şiddet bambaşka bir şeydir. Şimdiki AKP iktidarında olduğu gibi hukuksuz güç zulüm, güçsüz hukuk acizlik oluşturur. AKP'nin içinde bulunduğu durum budur. İdarede zaaf ve iradesizlik varsa şiddete yönelir. İç Güvenlik Paketi’nin getirilme gerekçesi de AKP'deki bu zafiyet nedeniyledir. MHP’nin duruşu, bu İç Güvenlik Paketi'yle ilgili olarak son derece nettir. Özgürlükleri ortadan kaldıran düzenlemeleri değiştirelim, ondan sonra hukuku esas alan düzenlemeleri getirelim diyoruz. Bazı milletvekilleri, ‘Bu yasayla faşizm gelecek.’ diyor. Faşizm zaten var, fiilen var, bunun yasal altyapısı hazırlanıyor.”

Editör: TE Bilisim