Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MİT TIR'larına ilişkin açıklamalarını eleştirerek, milletin kafasının karıştırılmak istendiğini söyledi. Başbakan'ın laf kalabalığı yaptığını belirten Akçay, bunun yakışmadığını kaydetti. Akçay, Türkmenlerin silah gelmediğini söylediğini ifade ederek, kime inanılacağını sordu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ilk basın toplantısını Meclis'te gerçekleştirdi. Sahte ve sanal gündemlerin peşine takılıp gitmeyeceklerini ifade eden Akçay, TBMM'nin artık kendi gündemine dönmek zorunda olduğunu vurguladı. İlk gün itibariyle 26 kanun teklifiyle çalışmalarına başladıklarını belirten Akçay, kanun tekliflerin içeriklerine ilişkin bilgiler verdi. MHP'nin bugüne kadar verdiği tüm sözlerin arkasında olduğunu dile getiren Akçay, yapıcı muhalefet anlayışıyla görevlerini yürüteceklerini kaydetti.

MHP'deki kurultay konusundaki bir soruya Akçay, Türkiye'nin kendi gerçek gündemine dönmesi ve Meclis çalışmalarına ilişkin açıklamalar yaptığını söyledi. Parti yöneticilerinin gerekli açıklamaları yapıyor olduğunu belirten Akçay, "Sayın Semih Yalçın açıklama yaptı. Buna ilaveten yapacağım bir açıklamam yoktur." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MİT TIR'larına ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine Akçay, TIR'larla ilgili milletin kafası karıştırılmak istendiğini vurguladı. Başbakan'ın laf kalabalığı yaptığını ve bunun yakışmadığını dile getiren Akçay, Türkmenlerin silah gelmediğini söylediğini ifade ederek, kime inanılacağını sordu.

Daha önce de silahların Özgür Suriye Ordusu'na gittiğinin söylendiğini belirten Akçay, Cumhurbaşkanlığının da kimseye silah gönderilmediğinin ifade ettiğini kaydetti. Türkmenlerin varolma mücadelesi verdiğini anlatan Akçay, hükümette bu konuda herhangi bir kararlılık olmadığını söyledi. Süleyman Şah Türbesi olayından kahramanlık çıkardıklarını belirten Akçay, acizlik sergilendiğini vurguladı.

Başbakan Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in konuya ilişkin açıklamalarını hatırlatan Akçay, bu konuda artık oturup bir karar vermeleri gerektiğini söyledi.

Hükümet kurma konusundaki bir soruya ise Akçay, Cumhurbaşkanı görev verdikten sonra işinin bittiğini hatırlattı. Şu an yetkinin Davutoğlu'na ait olduğunu dile getiren Akçay, Bakanlar Kurulu belirlenmesinde bir anlaşmazlığın olduğunun açık olduğunu kaydetti. Akçay, Türkiye'nin şahsi ve keyfi bir yönetim altına alındığına dikkat çekti.

Yemin metninin değiştirilmesiyle ilgili bir soruya da Akçay, gerekli açıklamaların yapıldığını hatırlatarak, MHP olarak bu yeminden rahatsız olmadıklarını vurguladı. Yemine uyup yemin ettiklerini dile getiren Akçay, yemin metninden rahatsız olanların sebebini açıklamadıklarını belirtti. Türk milleti ibaresinden, Atatürk'ten rahatsız olduklarını anlatan Akçay, bunu açıkça ifade edemedikleri için yemin metninin değiştirilmek istendiğini söyledi.

Bu milletin adının isteseler de istemeseler de Türk milleti olduğunu dile getiren Akçay, bazı AK Partililerin konuya ilişkin yaptıkları açıklamaları hatırlattı.

Editör: TE Bilisim