Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Çözüm Süreci'nde, silah bırakmaktan ve suçluların yakalanıp adalete teslim edilmesinden hiç bahsedilmediğini öne sürdü. Ayhan, "Suçlular geçecek, güvenlik güçleri seyredecek. Hükümet ses çıkartmayacak." dedi.

MHP’li Ayhan, yaptığı yazılı açıklamasında, mevcut gelişmelerin, hükümetin PKK'ya teslim olduğunu gösterdiğini iddia etti. PKK'nın Kandil'den çekilme aşamasında herhangi bir bombardıman ya da çatışma yaşanmaması için Türkiye Cumhuriyeti'nin tehdit edildiğini savunan Ayhan, "Başbakan bu zillete katlanarak sessizliği yeğlemektedir. Daha da vahimi, AK Parti yöneticileri PKK'nın bu tehdidini helalleşme olarak algılamakta ve gayet normal görmektedir." diye konuştu.

Çatışmaya meydan vermeden bilinen yollardan PKK'nın çıkış yapacağının ifade edildiğini dile getiren Ayhan, şu ifadeleri kullandı: "Silah bırakmaktan, suçluların yakalanıp adalete teslim edilmesinden hiç bahsedilmiyor. Suçlular geçecek, güvenlik güçleri seyredecek. Hükümet ses çıkartmayacak. Olay budur. PKK'nın geri çekilmesi, kademeli geri çekilme, gizlilik ve disiplin içinde olacakmış. Kuzey Irak'a gideceklermiş. Zaten geri kalanı da orada yabancı değil onlar için. AKP bundan haberdar değil mi? Şimdiye kadar neredeydiler?"

Bu işin AK Parti'nin namus borcu olduğunu savunan Ayhan, "Başbakan ve hükümeti TSK'ya suç teşkil edecek yani suçluları görmezden gelecek emir vermeleri durumda anayasa suçu işleyeceklerdir. Bu olay Türk milletinin çözülmesiyle karşı karşıya kaldığını göstermektedir." görüşünü savundu.

Editör: TE Bilisim