31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, terörle dans eden bir iktidarla karşı karşıya olduklarını söyledi. Kenan Evren Sanayi Sitesi'ndeki köprülü viyadüğün temel atma törenine katılmak üzere Manisa’ya gelen Ayhan, partisinin il başkanlığını da ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, konjonktürel olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın doğuya gittiği zaman Kürtçü, batıya geldiği zaman Türkçü ifadelerle milleti oyaladığını ileri sürdü. Adeta milletin üzerinde psikolojik bir hareket yürüttüğünü iddia ederek, “Bugünkü iktidar, sentetik fikirleriyle problemleri çözdüğünü, terör problemini çözeceğini zannetmektedir. AK Parti’nin istediği gibi terör konusunda bir çözümün ortaya çıktığını söylemek de mümkün değildir. Muhatap aldıkları ve müzakere ettikleri hususa da dikkat edersek, ateşkesin karşılıklı olmasını arzu ediyorlar. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de silah bırakmasını talep ediyorlar. BDP’liler, Başbakan'ın karşıdaki muhataplarına da, müzakere ettiği İmralı’ya da saygı göstermesini, değer vermesini istiyor. Nitekim istedikleri ana dilde savunma hakkını elde etme yönünde büyük bir adım daha attılar.” dedi.

Emin Haluk Ayhan, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in, "Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz." ifadesiyle ilgili olarak da şunları söyledi: “Sözler gayet açık ve net. Benim yorum yapacak bir şeyim yok. Ne söylediği de anlaşılıyor.”

Ayhan, kabinedeki revizyon hakkında ise, “Kabinede değişiklik bekleniyordu ama bu da AK Parti’yi kurtarmayacak.” şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, daha sonra Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyaret etti.
Editör: TE Bilisim