Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun MHP’li üyesi Faruk Bal, partisinin yeni anayasa ile ilgili başlangıç ve genel esaslarla ilgili görüşlerini açıkladı. İlk üç maddenin değiştirilmesine karşı olduklarını söyleyen Bal, "Cümle bozuklukları olduğu doğru, ancak cümleyi düzelteyim derken duvarın yıkılmasına karşıyız." dedi.

MHP’li üye Faruk Bal, Anayasa’nın başlangıç hükümleri, genel esaslar ile mali ve ekonomik hükümlerle ilgili önerilerini düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun Temel Hak ve Hürriyetler, Yasama, Yürütme ve Yargı konu başlığı altında bugüne kadar çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Bal, "Temel Hak ve Hürriyetlerle ilgili 30’un üzerinde maddede tam mutabakat sağlandı. Uzlaşma iklimi devam ederse, çekinceler giderilerek 4-5 madde dışında tamamen mutabakata varılabilir." diye konuştu.

Yasama, yürütme ve yargı ile ilgili bölümlerde ise AK Parti’nin başkanlık önerisi nedeniyle tıkanma yaşandığını aktardı. Uzlaşma Komisyonu’nun verimli çalışmadığı yönündeki kanaatin yanlış olduğunu söyleyen Bal, "Sistem farklılığı nedeniyle AKP diğer partilerle mutabakatta istenilen noktaya ulaşamadı." diye konuştu.

MHP’nin Anayasa’nın başlangıç kısmına büyük önem atfettiğini dile getiren Bal, "Bir ışık olarak diğer maddelere de yol gösterici görevi var." ifadesini kullandı.

İLK ÜÇ MADDENİN DEĞİŞTİRİLMESİNE KARŞIYIZ

Bal, MHP’nin Anayasa’nın ilk üç maddesinin değiştirilmesine karşı olduğunu kaydederek, "Cümle bozuklukları olduğu doğru, ancak cümleyi düzelteyim derken duvarın yıkılmasına karşıyız." dedi.
Bir gazetecinin, "Başlangıç önerisinde bolca Türk ifadesinin kullanıldığını görüyoruz." şeklindeki sözleri üzerine Bal, "Bolca değil tam yerli yerince." şeklinde konuştu.
Bal, komisyonun akıbetinden umutlu olup olmadıklarının sorulması üzerine ise "Bu komisyon anayasa yapım sürecinde çok büyük başarılar elde etmiştir." dedi.

Editör: TE Bilisim