Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, hukukçu olmasa bile hukukun üstünlüğünü savunan ve ekonomik kalkınmada da hukukun üstünlüğüne inanan Ali Babacan’ın kabinede yer almamasının AK Parti’nin sağlıklı bir kabine oluşturamamasının göstergesi olduğunu savundu. Balkız, "Saray'ın sözlerini dikkate alan bir kabine ortaya çıktı." dedi.

MHP Manisa Milletvekili Balkız yaptığı açıklamada, öncelikle yeni kabinenin kimin kabinesi olduğunun sorulması gerektiğinin altını çizdi. Balkız, bunun Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kabinesi olmadığının açık ve net olduğunu öne sürerek, Bu kabinenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinesi olduğunu savundu. Balkız, şunları kaydetti: “Koalisyon kuramayan, diğer partilere koalisyon teklifi yapamayan bir acziyetin sonucudur. Milletin önümüzdeki dönemle ilgili duygularıyla oynayan bir kabine ortaya çıkmıştır. Bir kısım bakanlar eski görevlerinde devam ederlerken, bir kısım yeni bakanların AKP’nin 1 Kasım’daki seçim propagandasına yönelik olarak HDP’den ve milliyetçi oylara yönelik bir operasyonlarına, Sayın Türkeş ve Sayın Topçu ile oluşturulmuş olan bir kabine. Ama netice itibariyle görüyoruz ki, böyle bir zorlama yapı bu yeni hükümeti ve AKP’yi 1 Kasım’a götürmez.”

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE İNANAN BABACAN'IN KABİNE OLMAMASI, KABİNENİN SAĞLIKLI OLMADIĞININ GÖSTERGESİ

Derme çatma bir kabinenin kendileri için hiçbir mana ifade etmediğini vurgulayan Balkız, şu ifadeleri kullandı: “Aslında burada ciddi bir eksiklik görülüyor. Biliyorsunuz ki, üç dönem kuralını kaldırdılar. Ama buna rağmen hukukçu olmasa bile hukukun üstünlüğünü savunan ve ekonomik kalkınmada da hukukun üstünlüğüne inanan bir Ali Babacan’ın kabinede yer almaması zaten AKP’nin sağlıklı bir kabine oluşturamamasının delillerinden birisidir. Bu kabine içerisinde önceden de adil olmayan ve adaleti ayaklar altına alan bir yapı vardı. Şimdi de bu kabine ile de adil olmayan ve adil olmayacak ama bir kişinin, sarayın sözlerini dikkate alarak politika üretmeye çalışan bir kabine ortaya çıkmıştır. Maalesef Türk milletine hayırlı olsun diyemiyorum. AKP’ye hayırlı olsun diyorum.”

Editör: TE Bilisim