Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir
MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, Türkiye’nin AK Parti iktidarının 13 yıllık döneminde bir hukuk devleti olmaktan çıktığını söyledi. Balkız, Türkiye’nin bu dönemde bir hukuk devleti değil tamamen bir dikta, tek adamlık ve bir cunta rejimi haline geldiğini kaydetti.

MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, Kamu-Sen Manisa İl Temsilcisi Recep Varlıakman’ı sendika binasında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Milletvekili Balkız, Milli Eğitim Bakanlığı müdür muavinliği atama yönetmeliği değişikliği konusu bilgi verdi. AKP Hükümetinin bu dönemde hukuksuz atamalar yaparak müdür, müdür muavinleri ve öğretmenlere zulüm yaptığı ifade eden Balkız, “Türkiye 13 yıllık dönemde bir hukuk devleti olmaktan çıktı. Türkiye bu dönemde bir hukuk devleti değil tamamen bir dikta, tamamen bir tek adamlık ve tamamen bir cunta rejimi haline geldi.” dedi.

Balkız şöyle devam etti: “Asıl en tepedeki her şeyin kendisine bağlanmasını istiyorsa, bir ilde de her şeye bir Milli Eğitim Müdürü tek başına karar versin veya onunla anlaşmalı bir sendika tek başına karar versin ve bu işte böylece bitsin. Bunun için hukukun her türlü objektif kriteri maalesef ayaklar altına alınarak Türkiye bir şeflik haline geldi. Yani bizim çok önemsediğimiz bir kavram var. TBMM’de bunun için yemin ettik. Neye yemin ettik? Hukukun üstünlüğüne yemin ettik, niye yemin ettik Türkiye’nin vatanı, milleti ile bölünmez bütünlüğüne yemin ettik, bayrağın tekliğine yemin ettik. Temel insan hak ve hürriyetlerinin herkes tarafından eşit olarak kullanılmasına yemin ettik. Şimdi bu saydığımız sadece bir kurumumuzu ilgilendiren bir yönetmeliğin içerisinde bunların hangisi var? Hiçbirisi yok. Demek ki hukukun üstünlüğünün zedelendiği ve ayaklar altına alındığı bir ülkede yaşamak durumda kalmışız. Ama bazen bu mahkeme kararları da Türkiye’de hakimler varmış, Türkiye’de hukuktan bir miktar daha varmış dedirtiyor, biz de ona sarılıyoruz. Aslında bizim siyaseten savunduğumuz bir hukukun üstünlüğü meselesini, siyaset kurumu sürekli tek başına iktidar fenomeni ile ret ettiği için bu güne kadar, bugün bu yargı kararına sarılıyoruz ki, hiç olmazsa şu yönetmeliği adam gibi yapalım. Şu anda soracağız, sizlerden bilgi alacağız. Manisa’da bundan kaç öğretmen arkadaşımız, kaç idareci arkadaşımız mağdur oldu? Bu konuda açılmış davalar var mı, takip etmemiz gereken? Bu mağduriyetin giderilmesi için. Bunların takipçisi olacağız.”

Editör: TE Bilisim