31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, anketlerden çıkan olumsuz sonuçlar, yükselen milliyetçi tepki, bölücü başının sonu gelmez talepleri ve rüyalarını süsleyen başkanlık seraplarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı içinden çıkılmaz bir labirente soktuğunu iddia etti.

    MHP’li Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın dün Türk Metal Sendikası’nın 18. Kadın Kurultayı’nda yapığı konuşmasında partisine yönelik sözlerine cevap verdi.

    Büyükataman, Başbakan’ın ‘Birileri çıkıyor ben milliyetçiyim diyerek sabah akşam topluma korku pompalıyor. Birileri çıkıyor ben ulusalcıyım diyerek topluma kaygı pompalıyor. Bu nasıl milliyetçiliktir. Bu nasıl ulusalcılıktır. Sizin ecdat kadar cesaretiniz yok. Bizim ecdadımız korkmadı, biz de korkmayacağız’ sözlerini hatırlatarak, şunları dile getirdi: “Anketlerden çıkan olumsuz sonuçlar, yükselen milliyetçi tepki, bölücü başının sonu gelmez talepleri ve rüyalarını süsleyen başkanlık seraplarının Başbakan’ı içinden çıkılmaz bir labirente soktuğu ve vücut kimyasını bozduğu ayan beyan ortadır. Başbakan çaresiz, şaşırmış ve afallamış durumdadır. Aynı cümle içerisinde bir yandan milliyetçiliği yererken, diğer yandan ecdadım dediği toplulukla övünmesi bunun açık ispatıdır.”

    ‘Ver Başkanlığı al özerkliği’ şiarıyla hareket edenlerin ecdadı anlayamayacağını ve şanlı ecdadın torunu olamayacağını öne süren Büyükataman, “O halde Sayın Başbakan’a sormak lazımdır: ‘Sizin ecdadınız kim, siz hangi ecdadın torunusunuz? Teslimiyet, gaflet, ihanet, korku, hırs ve ihtiras hangi ecdadın size aktarılmış hasletleridir? Türk milleti bu soruların cevabını ivedilikle beklemektedir.” dedi.

    Başbakan’ın bazı kesimlerin milliyetçilik yaparak Türk milletine korku pompaladığı endişesine kapıldığını savunan İsmet Büyükataman, “Başbakan müsterih olmalıdır; çünkü milliyetçilik bu milletin nabzı ve kalp atışıdır; Türk milletine korku değil, coşku ve heyecan verir. Türk milliyetçiliğinden rahatsızlık ve korku duyanlar ise Başbakan’ın etrafında kümelenmiş durumdadırlar ve onun Türk milli kimliğine karşı yürüttüğü amansız mücadeleyi büyük bir iştahla izlemektedir.” şeklinde konuştu.

    MHP'li Büyükataman, Başbakan Erdoğan’ın Türk’e ve Türklüğe karşı yaptığı her hamlede Kandil dağındaki bölücülük inlerinden sevinç çığlıkları, TBMM’deki AKP ve BDP sıralarından alkış seslerinin yükseldiğini ileri sürerek, Başbakan'ın bu ihanet merkezlerinden aldığı teşviklerin etkisiyle kendisini kaybettiğini ve çizmeyi aştığını iddia etti.

Editör: TE Bilisim