MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Eyüp Sultan Türbesi’ndeki restorasyon çalışmalarının 28.01.2011 tarihinde başladığını hatırlatarak, çalışmaların 6 ay sonra sona ereceği bildirilmesine rağmen çalışmaların halen neden bitmediğini sordu.

Konuyla ilişkin yazılı bir açıklama yapan İsmet Büyükataman, “İstanbul’un manevi koruyucusu olan, hicret sonrasında Hz. Peygamber'i(sav) evinde misafir eden sahabe Hz Ebu Eyyub el-Ensari'nin mukaddes kabrinin yer aldığı, her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Eyüp Sultan Türbesi’nin restorasyonunun bir türlü tamamlanamaması vatandaşlarımızı rahatsız etmiştir. İstanbul`un en önemli manevi miraslarından birisi olan türbenin restorasyon çalışmalarına 28.01.2011 tarihinde başlanmış ve 6 ay sonra sona ereceği kamuoyuna duyurulmasına rağmen çalışma halen bitirilememiştir. Restorasyon çalışmasının bu kadar uzamasının sebebi nedir? Eyüp Sultan Türbesi`nde yapılan restorasyon çalışmasının ne zaman bitirilmesi düşünülmektedir?” ifadelerini kullandı.

Büyükataman, açıklamasında ayrıca şu soruları yöneltti: “Sultan I. Ahmet Han, Sultan I. Mahmut ve Sultan 3. Selim Han tarafından yazılmış, bu mekânın kutsallığına işaret eden manzum kitabelerin yer aldığı Eyüp Sultan Türbesi'nin içinde ayrıca padişahların birçoğunun ve ünlü hattatların kaleminden çıkmış levhalar bulunmaktadır. Bu levhaların restorasyon sırasında zarar görmemesi ya da kaybolmaması adına tedbir alınmış mıdır? Alınmışsa bu tedbirler nelerdir? Yine türbede bulunan çiniler koruma altına alınmış mıdır? Bahsi geçen restorasyon çalışması hangi firmaya verilmiştir? Yüklenici firma ile yapılan sözleşmede işin bitirilmesi hususunda zaman ile ilgili bir madde yer almakta mıdır? Restorasyonu vaktinde tamamlamayan şirket ve sorumlu yöneticilere herhangi bir yaptırım uygulanacak mıdır?”

Editör: TE Bilisim