31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi

 

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Türk milleti AKP yarasını kangrene dönüşmeden, daha da büyümeden kesip atmalıdır. dedi. Büyükataman, hükümet yetkililerine; Hani sorunları çözecektiniz? Her fırsatta kararlı, azimli ve cesur adım attık derken, aslında neyin adımlarını atıyordunuz? Milletimizi kandırmaya ve aldatmaya utanmıyor musunuz? sorularını yöneltti. 


Wamtes Tesisleri'nde partisinin Bursa milletvekili adaylarının tanıtım töreninde katılan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, ülke gündemine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. İşsizliğin had safhaya gelmesine rağmen AKP'nin 13 yılda Türkiye’nin işsizlik sorununu çözemediğini savunan Büyükataman, şöyle devam etti: Aksine sorunu büyütmüştür. Akrabasını, eşini, dostunu devletin en güzel kadrolarına VIP atamalarla, sınavsız atamıştır. 17-25 Aralık hırsızlık ve rüşvet olayları, AKP-HDP ve PKK ortaklığı toplumun tüm ekonomik ve sosyal kesimlerinde büyük kaygı ve güvensizlik yaratmıştır. AKP’nin istikrar sağladığı üç ; yoksullaşma, artan cari açık ve bölünmedir. AKP Türkiye'nin kaderi değildir. 13 yıla giren AKP iktidarı, çiftçimizi yalnızlığa terk etmiş, acımasızca unutmuş, yoksulluğun ve sefaletin kilerine kapatmıştır. Bugün köylerde hüzün vardır, çiftçilerimiz dertlidir. Çiftçimizin rızkı çalınmakta, helal kazancı aşırılmakta, elinde avucunda ne varsa alınmaktadır. Çiftçilerimiz üretse de borçlu çıkmakta, ekse de karşılığını alamamaktadır. Çiftçimiz, kredi ekip borç ve faiz kaldırmaktadır. Türk çiftçisi artık bunları görmeli, hesabını buna göre yapmalıdır. AKP’yi tanımalı, bu çorak, verimsiz, kuru, taş kalpli zihniyeti nadasa bırakmalı, demokrasi tırpanıyla kesip budamalıdır.


TÜRKİYE AKP İLE YILLARINI İSRAF ETMİŞTİR


Türkiye'nin gelişme ve kalkınma yolunda AKP ile geçen yıllarını israf ettiğini belirten Büyükataman, Bugün ulaştığımız seviyede Türkiyemiz ne yazık ki sözü dinlenmez, yönetenlerine güvenilmez bir ülke hâline gelmiştir. Bağımsızlığı ve özgürlüğü için üzerinde küresel senaryolar oynanmaktadır. Bir zamanların cihan devleti, şimdi dar bir coğrafyaya, küçük bir ekonomiye, yozlaşmış bir kültürün içine sıkıştırılmak istenmektedir. dedi.


Hükümetin PKK ile görüşmelerini de eleştiren İsmet Büyükataman, şunları kaydetti: Şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi yetkililerine sormak istiyorum; görüştüğünüz ülkelerin, PKK terörünü Irak’ın kuzeyinde sona erdirme konusunda hani güçlü iradesi bulunuyordu? Hani sorunları çözecektiniz? Her fırsatta kararlı, azimli ve cesur adım attık derken, aslında neyin adımlarını atıyordunuz? Milletimizi kandırmaya ve aldatmaya utanmıyor musunuz? Bu aziz milletin izzet-i nefsiyle oynamaya ne hakkınız var? Siz değil miydiniz Habur’da teröristlere karşılama törenleri düzenleyen? Siz değil miydiniz davul zurnalar eşliğinde teröristleri serbest bırakan? Siz değil miydiniz, katillerin sınırlarımızdan gelişini umut verici gelişmeler olarak yorumlayan alçalmayı gösteren? Siz değil miydiniz Meclis’te siyasi bölücülerle yaptığınız görüşmeden sonra, mutluyuz, umutluyuz, diyen? Siz değil miydiniz, İmralı’da yatan hainle müzakereler yapan?


KÜÇÜK ELİF, BAYRAMLIK ŞEKER BULAMIYOR, HAYSİYETSİZ BAKAN ÇİKOLATA KUTULARINDA MİLYONLARI GÖTÜRÜYOR


Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na da tepki gösteren Büyükataman, Saraylarda lükse batan bakan, başbakan ve cumhurbaşkanı çocukları saltanat sürmektedir; İznikli Mehmet ile Orhangazili Hüseyin, Gemlikli Hakan ile Gürsulu Ali umutsuzluğun dibindedir. Harmancıklı İsmail, Büyükorhanlı Umut bir ümitle MHP’nin yolunu gözlemektedir. Kelesli Mustafa çayına atacak şeker bulamazken, Orhanelili küçük Elif çikolatayı bayramdan bayrama görürken; haysiyetsiz bir bakan çikolata kutularında milyon dolarlarca rüşvet almıştır. Terörist başının siyasi figür haline dönüştürülmesine Mudanyalı Mehmet’in tahammülü kalmamıştır. Kestelli Arif, İnegöllü Hüseyin, Yenişehirli Önder bir ses beklemektedir. şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim