Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, çözüm sürecindeki görüşmelerin şehit anneleriyle yapılmasını istedi. Müzakerenin, bir konuyla ilgili fikir alışverişinde bulunmak olduğunu dile getiren Ataman, “O halde teröristlerle, hainlerle hangi konu hakkında fikir alışverişi yapılabilir? Yapılacak müzakere şehit anneleriyle, alınacak fikir ve akıl şehit annelerinden olmalıdır.” dedi.

MHP'nin Bursa’da 23 Mart Cumartesi günü 'Kuruluş' ismiyle düzenleyeceği 'Milli Değerleri Koru ve Yaşat' mitinginin bilgilendirme toplantısı Gönlüferah Hotel’de gerçekleştirildi. Toplantıya MHP Başkanlık Divanı üyeleri İsmet Büyükataman, Tuğrul Türkeş, Oktay Öztürk, Atilla Kaya, Mevlüt Karakaya, Ruhsar Demirel, Celal Adan ve milletvekilleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş 23 Mart’ta düzenlenecekleri 'Milli Değerleri Koru ve Yaşat' mitinginin bir seçim mitingi olmadığının altını çizerek, “Bursa tarihinin en büyük mitingi olacak. Bu süreçten rahatsız olan büyük Türk milleti ortak paydasında buluşabilen herkesi 23 Mart tarihinde Kent Meydanında buluşmaya bekliyoruz. Kuruluşun başşehri Bursa uyanışa başşehirlik yapacaktır. Bütün Bursa halkını yapacağımız mitinge davet ediyorum.” diye konuştu. Toktaş, genel başkan yardımcıları ve milletvekillerini bu sürece 300’ün üzerinde etkinlik düzenleyeceklerini ifade etti.

“9 İLDE UYANIŞ MİTİNGİ”

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ise 'Milli Değerleri Koru ve Yaşat' mitinglerinin 9 ilde yapılacağını hatırlattı. Büyükataman, “Açık hava toplantılarımızın ilkini, 23 Mart Cumartesi günü Bursa’da 'Kuruluş' ismiyle düzenleyeceğiz. Bu mitingde, yaşadığımız coğrafyada Selçuklulardan Osmanlı’ya, oradan da Türkiye’ye intikal eden millî egemenlik hukukunun devamlılığı ve vazgeçilmezliği, yeniden kuvvetli bir şekilde dile getirilecektir." şeklinde konuştu.

İsmet Büyükataman, İzmir'de 'Bayrak Mitingi', Adana 'Vatan Mitingi', Erzurum 'Birlik Mitingi', Konya 'Türkçe Mitingi', Elazığ 'Kardeşlik Mitingi', İstanbul 'Demokrasi Mitingi', Samsun 'Kurtuluş Mitingi' ve Ankara 'Türkiye Mitingi' düzenleyeceklerini söyledi. Türk milleti tarafından 2002 yılından bu yana üçüncü defa iktidar sorumluluğu tevdi edilen AK Parti'nin emanete ihanet ettiğini savunan Büyükataman, "İktidarının üçüncü dönemi için 'Ustalık dönemim olacak' iddiasında bulunan Başbakan Erdoğan, bu beyanından kastının ne olduğunu hepimize göstermiş, bölücülük kumaşını işlemekteki ustalığını sergilemeye başlamıştır. Artık gizlilik yerini aleniliğe, aymazlık ise yüzsüzlük ve küstahlığa bırakmıştır." şeklinde konuştu

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı bir açıklamada 'Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürtlükle çıkmasın, kimse bizim karşımıza Türklükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız' dediğini hatırlatan Büyükataman, şöyle konuştu: "AKP iktidarının ayaklar altına aldığı doğrudan Türk milletidir. Türk milli onuru, Türk istikbal ve istiklalidir. Türk milletinin muazzam müktesebatıdır. Türk milliyetçiliği fikri ise bizim göğsümüzde, gönlümüzde ve düşünce sistemimizde dört başı mamur bir şekilde hüküm sürmektedir. Oraya da Başbakan Erdoğan’ın bırakın ayaklarını; alnı, ufku, çapı ve hayalleri dahi yetişemez."

AK Parti hükümetinin siyasi hesaplarının kanlı terörü yeniden hortlatıp bölücü hevesleri artırdığını ileri süren Büyükataman, “Milliyetçi Hareket, bünyesinde ihanet barındıranlara ve onların işbirlikçilerine asla geçit vermeyecektir. Hiç kimse Sayın Başbakan’ın yanlışlarından cesaret bularak, boş hayaller peşinde koşmasın. Türk milletinin gücü üzerinde yanlış hesap yapmasın.” şeklinde konuştu.

“MHP’Yİ YIKIM PROJESİNE KOLTUK DEĞNEĞİ YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR”

“AKP hükümeti uzunca bir süredir devam ettirdiği; kimi zaman gizli, kimi zaman ise açıktan sürdürdüğü ‘Yıkım Projesi’nde yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.” diyen Büyükataman, şöyle devam etti: “Bu şer cephesinin aktörleri, başlattıkları aşağılık projeye karşı Türk’ün milli çıkarını, onurunu korumayı görev bilen, hainlere karşı sözünü, sesini yükselten MHP’yi mümkünse yıkım projesine koltuk değneği yapmak, değilse bir psikolojik operasyonla saf dışı bırakmak için topyekûn bir kampanya başlatmışlardır.”

BDP'li milletvekillerinin AK Parti’nin başlattığı süreci kastederek, “Gerillalar boşa ölmedi” dediklerini anımsatan İsmet Büyükataman, “AKP kadroları ve bir hata sonucu AKP’ye oy veren vatandaşlarımız artık görmelidir ki; bu söz şehitlerimizin boşa öldüğü anlamına gelmektedir.” ifadesini kullandı.

“MÜZAKERELER ANCAK ŞEHİT ANNELERİ İLE YAPILIR”

Müzakereler sürecine de değinen MHP Genel Sekreteri Büyükataman, şunları söyledi: “Müzakere, bir konuyla ilgili fikir alışverişinde bulunmaktır. O halde teröristlerle, hainlerle hangi konu hakkında fikir alışverişi yapılabilir? Yapılacak müzakere şehit anneleriyle, alınacak fikir ve akıl şehit annelerinden olmalıdır. Başka her yol aziz şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktan öteye gitmekle kalmayacak, ülkemizin bölünmesi yönünde atılmış birer adıma dönüşecektir.”

Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu sürece seyirci kalmayacağına dikkat çeken Büyükataman, sözlerini şöyle tamamladı: “40 katır mı, 40 satır mı denilerek millet bir tercihe zorlanmaktadır. AKP olmazı zorlamakta, çözüm adını verdikleri yıkım projesi bir siyaset mühendisliği icra edilmek suretiyle milletimize dayatılmaktadır. Bu işin çözümü bellidir, çözüm terörle müzakere değil, mücadeledir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bölme özgürlüğünü elinde bulundurduğunu zannedenlerin ve bunu dillendirmekten çekinmeyenlerin dilinin koparılacağı; Türk milliyetçiliğini ayakları altına aldığını düşünenlerin ayaklarının yerden kesileceği günler çok da uzak değildir. Ne mutlu Türküm diyene.”

Editör: TE Bilisim