Doğru Aday: Ama Nasıl? Doğru Aday: Ama Nasıl?
Milliyetçi Harekât Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın çözüm süreci ile ilgili sözlerine tepki gösterdi. Büyükataman, “Arınç'ın söylemleri ve AKP'nin tercihi, yöntemi, izlediği politikaları bizlere Damat Ferit Paşa Hükümeti'ni hatırlatmaktadır." dedi.

MHP"li İsmet Büyükataman, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bir televizyon kanalında "Öcalan bu süreçte önemli bir aktördür." şeklindeki açıklamalarını değerlendirdi. Türk milletinin 'bölücü başı, bebek katili, İmralı canisi' gibi sözlerle andığı hainin, Arınç tarafından şahsiyet haline getirildiğini savunan Büyükataman, "Başbakan'ın 'Sayın Öcalan' topunu 'şahsiyet' sözü ile gole çevirmek isteyen Bülent Arınç, İmralı canisi ile şahsiyet sözcüklerini bir arada kullanmakla kendi değerini de ortaya koymuş bulunmaktadır. Bizler Ziya Gökalp, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Erol Güngör gibi Türklüğün mümtaz isimleri için şahsiyet sözcüğünü kullanmayı uygun görürken Arınç ise yıllar önce 'yol haritasını önemsiyoruz' dediği bebek katiline bu ifadeyi kullanmakta ve kelimenin özlü muhtevasına zarar vermektedir." diye konuştu.

DAMAT FERİT HÜKÜMETİ BENZETMESİ

AK Parti uygulamalarının Damat Ferit Paşa Hükümeti'ni hatırlattığını kaydeden Büyükataman, "Açıklamalarında bölücü başını önemli bir aktör olarak gördüğünü söyleyen ve ilerleyen zaman içerisinde bu önemli aktörün, daha da önemli hale gelmesinin yadırganmaması gerektiğini ifade eden bu sapık zihniyete şaşmamak elde değildir. Bu zihniyete şunu sormak gerekmektedir. Bölücü başı hangi filmin aktörüdür? Kendisi bu soruyu görmezden gelerek alışık olduğumuz manipülasyon huyunu sergilemektedir. Bölücü başını, Türk milletinin kaderini tayin noktasında önemli bir aktör haline getiren AKP hükümetidir. AKP ve Arınç, Türk milletinin aklıyla, hafızasıyla alay mı etmektedir? Arınç'ın söylemleri ve AKP'nin tercihi, yöntemi, izlediği politikaları bizlere Damat Ferit Paşa Hükümeti'ni hatırlatmaktadır." ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, Osmanlı Devleti gibi bölünmesine ve parçalanmasına 'içerdeki Damat Ferit'lere rağmen' Milliyetçi Hareket’in müsaade etmeyeceğini dile getiren Büyükataman, 'Türk milletinin yönetmen olduğu filmde figüran dahi olamayacak olanların AK Parti iktidarında paşa, bakan hatta başbakan ve cumhurbaşkanı dahi olabilmenin hayallerini kurabildiklerini' iddia etti.

Büyükataman, "AKP'nin ihtiyacı olan Türk tokadını AKP'nin suratına indirmek için en yakın zamanı beklemektedir. Bu yakın zaman sandığın vatandaşımızın önüne konulacağı zamandır. Yüce milletimiz, Başbakan Erdoğan'ın padişahlığını; Arınç'ın sadrazamlığını onaylamamaktadır. Millete efendiliği millete hizmette gören Türk siyaset geleneğinin aksine, millete efendiliği milleti aşağılamakta ve onu paramparça etmekte gören bu aşağı zihniyet en yakın zamanda alaşağı edilecektir. Milletimiz, gücü kendinden gören AKP iktidarına gücün kaynağını gösterecektir." açıklamasını yaptı.
Editör: TE Bilisim