Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, AK Parti’nin Türkiye’nin bütün kıymetlerini elden çıkardığını iddia etti. Büyükataman, iktidar oldukları zaman her kör kuruşun hesabını soracaklarını' söyledi.

Adana’da 25 Mayıs’ta yapacakları 'Vatan Mitingi' öncesi Genel Başkan Yardımcıları Oktay Öztürk, Celal Adan ve Sadir Durmaz ile basın toplantısı düzenleyen İsmet Büyükataman, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir basın mensubunun önceki gün yapılan Galataport ihalesini hatırlatması üzerine Büyükataman, 'Adalet ve Kalkınma Partisi’nin geride bıraktığı 10,5 yıllık iktidarı boyunca özelleştirme adı altında tutarı 38 milyar dolan kıymeti yandaşlarına haraç- mezat elden çıkardığını' öne sürdü.

AK Parti’nin meblağı 38 milyarı bulan, neredeyse cumhuriyetle eşdeğer, bütün kıymetleri elden çıkardığını iddia eden Büyükataman, "202 milyar toplam borçla teslim ettiğimiz Türkiye’nin bugün iç ve dış toplam borcu neredeyse 700 milyar dolara ulaştı. Bu gerçeği milletten saklamaya çalışıyorlar. Dolayısıyla bu manada sicili oldukça kabarık bu Adalet ve Kalkınma Partisi’nin geriye doğru yaptıkları bütün icraatlarda, yapmış oldukları bütün tasarruflarda eğer Cenabı Allah lütfeder, aziz milletimiz bize tek başına hükümet etme sorumluluğunu emanet ederse, hiç kimsenin endişesi ve kuşkusu olmasın, buradan bir kez daha Milliyetçi Hareket adına ifade etmek ve ilan etmek istiyorum, her kör kuruşun hesabını sormazsak namerdiz. Sonuna kadar hukuki zeminde bu işlerin arkasına düşüp millet adına bunların hesabını sormanın gayreti içinde oluruz. Yerine getiremeyeceğimiz hiçbir sözü vermeyiz. Ağzımızdan çıkan her sözün de bedeli ne olursa olsun sonuna kadar arkasında oluruz." dedi.

ADANALILARI VATAN MİTİNGİNE DAVET ETTİ

Konuşmasında Adana’da 25 Mayıs Cumartesi günü yapacakları Vatan Mitingi'ne de değinen Büyükataman, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak; güzel ülkemizdeki ayrışmaya, kutuplaşmaya, kamplaşmaya son vermek, vatanın bölünmez bütünlüğünü yeniden tesis etmek, şer odaklarını, karanlık güçleri ihtar etmek için 9 merkezi ilimizde 9 dev açık hava toplantısı tertip etmek üzere yola çıkmış bulunmaktayız. Bu çerçevede 'Milli Değerleri Koru ve Yaşat' temalı açık hava toplantılarımızdan ilkini Bursa’da 'Kuruluş', ikincisini ise İzmir’de 'Bayrak' temalı olarak gerçekleştirmiş bulunuyoruz. 25 Mayıs Cumartesi saat 16.00’da, Adana İstasyon Meydanı’nda yapılacak 'Vatan Mitingi'nde, üzerinde yaşadığımız ve atalarımızın bin bir fedakârlığa katlanarak, binlerce şehit vererek emperyalizmin tasallutundan kurtardığı toprakların, başka hiçbir gücün hegemonyasına bırakılmayacağı vurgulanacaktır. Adana’daki mitingde, vatan topraklarını bölücülere taksim etmeye çalışan iktidara ve yeniden Sevr’i dayatan sömürgeci aktörlere, Türkiye’nin ebediyete kadar Türk milletine vatan olarak kalacağı mesajı verilecektir. Milyonlarca Türk evladının da atalarını örnek alarak vatanın bütünlüğü için kara toprağa girmeye hazır olduğu, büyük bir şevk ve sarsılmaz bir inançla duyurulacaktır." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim