Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili 2. sıra adayı Mehmet Ali Çakır, AK Parti iktidarının çözüm süreci diye girdiği yolda 7 Haziran seçimlerinden sonra çözülme sürecine girdiğini belirterek, devletin terör örgütü PKK ile mücadele etmesi gerekirken okulların fayanslarını ölçmekle meşgul edildiğini söyledi.

MHP Yozgat Milletvekili adayı Mehmet Ali Çakır, Galata Çamlık Otel’de düzenlediği basın toplantısında 7 Haziran seçimlerinin ardından neden koalisyon kurulamadığı ve ardından gelişen terör olayları nedeniyle gelen şehitlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'1 KASIM'DA SEÇMENLERİMİZ HIRSIZA OY VERMEYECEK'

MHP Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında Yozgat halkının muhafazakar olduğunu belirterek, “Halkımız bu seçimde haklıdan dürüstten yana olacak. AKP’nin ne tür bir hırsızlığın, yolsuzluğun içinde olduğunu bu millet görüyor. Bu yüzden 1 Kasım seçiminde seçmenlerimiz hırsıza oy vermeyecek. Biz bu kapsamda seçim çalışmalarımızı gece gündüz demeden 1 Kasım tarihine kadar aralıksız sürdüreceğiz. Ayrıca sandıklarımıza da sahip çıkarak hiçbir şekilde olumsuzluğa izin vermeyeceğiz.” dedi.

'HALKIMIZ AKP’YE ASIL DARBEYİ 1 KASIM'DA VURACAK'

MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ali Çakır da AK Partiye asıl darbeyi 1 Kasım’da halkın vuracağını söyledi. Çakır, “7 Haziran seçimlerinde vatandaşımız AK Partiye ders verdi, ancak bu ders yarım kaldı. Halkımız AKP’ye asıl darbeyi 1 Kasım seçimlerinde vuracak. Halkımız her şeyin farkında düne kadar çözüm süreci diye tutturanlar bugün çözülme süreci içerisinde ne yaptıklarını bilmeden hareket ediyorlar.” diye konuştu.

'TÜRKİYE’NİN AKP’DEN KURTULMASI GEREKİR'

Türkiye’nin bütün kazanımlarının 13 yılda tüketildiğini ve ülkenin bir belirsizliğe doğru sürüklendiğini söyleyen milletvekili adayı Çakır, ülkenin biran önce AK Parti yönetiminden kurtulması gerektiğini vurguladı. Çakır, “Ülkemizde yarınımızdan endişe eder hale geldi. AKP iktidarı hukuksuz bir şekilde uygulamalarını sürdürüyor. 2023 vizyon hesapları yapanlar yarının hesabını yapamaz duruma geldi. Ülkemizde ekonomik kriz var, dolar 3 lirayı aştı bunlar hala hiçbir şey olmamış gibi hareket ediyorşar. Esnafımız, çiftçimiz, toplum perişan bir halde yarından endişe ediyorlar. Yol yapmak, birilerinin huzurunun yerinde olması, ülkenin içinde bulunduğu durumu kurtarmaz. Bir defa özgürlükler kısıtlanır hale geldi. Basın susturulmaya çalışılıyor. 7 Haziran'dan sonra kaos kelimesi telafuz edilir hale geldi. Nedir kaos kim çıkardı. O da bunların 7 Haziran seçiminden sonra tek başına iktidarı kaybedince ülkede kaos oluştu izlenimi vermek istediklerinden kaynaklanıyor.” şeklinde konuştu.

'DÜN ASKERE OPERASYON İZNİ VERMEYEN SİYASİ İRADE BUGÜN SUÇU BÜROKRATLARA ATIYOR'

Çözüm süreci diye askerin bin küsür operasyon yetkisini valilere devrederek sadece 8 tanesine göstermelik olarak izin verdirildiğini hatırlatan Çakır, “Bugün operasyonlara izin vermeyen siyasi irade Cumhurbaşkanı ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, topu bürokratların üzerine atmaya başladı. Peki MHP olarak Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin söylediği terörle müzakere olmaz sözlerine neden şimdi geldiler. Onca şehitlerimizin hesabı sorulmayacak mı? Çözüm süreci diye terör örgütünün şehirlerde bomba yığınağı yapılmasına neden göz yumuldu. İnşallah bunların hesabını milletimiz 1 Kasım seçimlerinde sandıkta soracaktır.” ifadelerini kullandı.

Galata Çamlık Otelde düzenlenen toplantıya MHP milletvekili adayı Mehmet Ali Çakır, İl Başkanı Ethem Sadef, İlçe Başkanı Tekin Irgatoğlu, Kadın Kolları Başkanı Gülseren Sarıoğlu, Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Duran Küçükduman ve bazı parti yöneticileri ve partililer katıldı.

Editör: TE Bilisim