Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, İç Güvenlik Paketi’nin jandarmayı AK Parti’nin emrine verdiğini belirterek, "AKP’nin önündeki PKK talep listesi gün geçtikçe uzamaktadır. Bebek katilinin itibarını düşünmek AKP’ye mi kaldı?" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun TBMM’deki grup konuşmasında sarf ettiği, "Kimse devletin önünde diz çökmeyecek. Diz çökecek olan devlettir" sözlerinin, Türkiye’ye dayatılan dönüşümün geldiği son noktayı özetlediğini söyleyen Şefkat Çetin yazılı değerlendirmesinde, "Devletin diz çöktüğü doğrudur ancak AKP iktidarı sayesinde devlet bölücü örgüt PKK’nın, Kürt devleti kurmak üzere olan Barzani’nin, Irak’ta Müslüman kanı akıtan IŞİD’in ve PKK uzantısı PYD’nin önünde diz çökmüştür." ifadelerini kullandı.

MHP’li Çetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sarayında fedakâr eğitim ordusu öğretmenlerin, tıpkı öteki devlet memurları ve meslek grupları gibi ekonomik olarak perişan, sosyal statü açısından muzdarip olduğuna dikkat çekerek, Ermenek’te evladını madene kurban veren bir babanın ayağına 10 liralık lastik ayakkabıyı yakıştıran devletin, Türkiye için ihtiyaç olmadığı halde Erdoğan’ın lüksü için sadece son birkaç ayda yaptığı harcamalarla nasıl ayakta kaldığını sorgulatır halde olduğuna dikkat çekti.

'AK PARTİ ELİNDE DEVLETİN BÜTÜN KURUMLARI LİME LİME EDİLDİ'

AK Parti elinde bütün kurumları lime lime edilen devletin, itibarsızlaştırılmaya ve yok edilmeye doğru sürüklendiğini kaydeden Çetin, şöyle devam etti: "Ergenekon bahanesiyle TSK’yı, 17-25 Aralık yolsuzluk skandalından sonra paralel bahanesiyle polisi hizaya getiren operasyonların ardından, iç güvenlik paketini içeren torba yasa tasarısıyla jandarmanın AKP’nin emrine verilmesi amaçlanmaktadır. Kendi devletini kurmaya çalışan AKP, bütün kurumlarına savaş açtığı Türk devletini tasfiye etmeye çalışmaktadır. Türkiye’nin NATO konsepti dışında kalan milli bir gücü olan Jandarma Teşkilatı'nın, terörle mücadeleden yolsuzluk operasyonlarına kadar yerine getirdiği son derece hayati işlevleri nedeniyle hedef haline geldiği anlaşılmaktadır. AKP’nin talimatlarıyla terörle mücadeleyi durduran valilere ve kaymakamlara jandarma komutanlarının sicil amirliği yetkisinin verilmesi, Türkiye’nin bugün müsaade edilmeyen terörle mücadelesini yarınlarda da imkânsız hale getirecektir."

'ARINÇ, İMRALI’DAKİ BEBEK KATİLİNİN İTİBARINI BDP’DEN DAHİ KORUYACAK BİR MİSYONU YÜKLENMİŞ'

"AKP’nin idare ettiği 2014 Türkiye’sinde, millete karşı işlediği suçlarla bebek katili sıfatını hak etmiş cani, itibarını Bülent Arınç’ın koruduğu bir siyasi aktöre dönüşmüştür." ifadesini kullanan MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin, sözlerine şöyle devam etti: "Yönettiği terör örgütü ile otuz binden fazla insanımızı katleden caniyi bebek katili olmaktan çıkaran ilk devlet görevlisi olma şerefi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a nasip olmuştur. 7 Eylül 2010’da Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki belediye iftarında 'Biz teröristle, örgütle pazarlık yapacak namussuz, şerefsizlerden değiliz' diyen Bülent Arınç, bugün İmralı’daki bebek katilinin itibarını BDP’den dahi koruyacak bir misyonu yüklenmiş ve ‘Öcalan'ı da zor duruma düşürdüğünüzü bilmiyorsunuz. Siz kimin sözcülüğünü yapıyorsunuz da Öcalan'ı itibarsız hale getirmek istiyorsunuz?’ diyecek noktaya gelmiştir."

Çetin, Erdoğan'ın sözlerini de hatırlatarak, "Tayyip Erdoğan’ın 22 Ağustos 2010 da Samsun ve Giresun’da yaptığı konuşmada 'Şu söyledikleri lafa bak. Hükümet, Kandil ile anlaşıyormuş. Edep, edep. İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Eğer bunu ispat edemezseniz, bu şerefsizliktir, bu alçaklıktır. Bu hükümet hiçbir zaman terör örgütü ile masaya oturmamıştır, oturmaz… Ey Bahçeli bizim masaya oturduğumuzu söylüyorsanız, bu iddianızı ispatla siz mükellefsiniz' sözlerinin hepsi yutulmuştur. ‘Görüşen şerefsizdir’ palavraları üzerinden çok zaman geçmese dahi, AKP bugün PKK’yı neredeyse hükümet ortağı yapmış, İmralı’daki caniyi de eşbaşbakanlığa getirmiştir." dedi.

'PEK ÇOK TALEBİN PKK TARAFINDAN HÜKÜMETE DAYATILDIĞI BİLİNMEKTEDİR'

Yapılan gizli pazarlıkları açıklamakla tehdit ettikleri AK Parti hükümetini parmağının ucunda oynattığını söylediği PKK’nın, ortağının önüne koyduğu talep listesini gün geçtikçe uzatmakta olduğunu belirten MHP’li Çetin, "Sözde güvenliği artırmak amacıyla çıkartılacağı söylenen torba yasayla jandarmanın siyasetin emrinde etkisizleştirilmesi, terörle mücadele yasasının değiştirilmesi, anadilde eğitim, anayasadan Türk kelimesinin çıkartılması, valilerin seçimle gelmesi gibi pek çok talebin PKK tarafından hükümete dayatıldığı bilinmektedir. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun da desteğini açıkladığı ‘Avrupa Yerel Yönetimler Şartı’nın tanınması, bölgesel parlamentoların ve öz savunma güçlerinin kurulması ile kamu düzenini sağlamaya yönelik planlarını gizlemeye gerek görmeyen PKK’nın federalizm için uygun zemin hazırlamaya çalıştığı ve AKP ile pazarlıkları bu noktaya çektiği anlaşılmaktadır." sözlerine yer verdi.

'DAVUTOĞLU, ERDOĞAN’IN BAŞLATTIĞI AYRIŞTIRICI DİL VE SÖYLEMİ AYNEN TEKRARLIYOR'

Çetin, Erdoğan’ın başlattığı ayrıştırıcı dil ve söylemi aynen tekrarlamaktan çekinmeyen Başbakan Davutoğlu’nun, hayranlıkla bahsettiği Irak’taki Sünni-Şii ve Arap-Kürt-Türkmen ayrışmasını Türkiye’ye bir rol model olarak sunacak kadar yolunu şaşırmış vaziyette olduğunu dile getirdi. Çetin, "Oy devşirmek için kılıktan kılığa giren, mezhepçilikten ve etnik ırkçılıktan medet umarak Dersim’de Seyit Rıza’ya, Erbil’de Barzani’ye, İmralı’da bebek katiline, Washington’a, Brüksel’e döne döne kıblesini şaşıran AKP iktidarının unuttuğu Türk milletine hizmet için Milliyetçi Hareket Partisi bütün hazırlıklarını yapmaktadır. MHP iktidarında bebek katilinin değil Türk milletinin itibarı korunacaktır. Milletin gerçek iktidarında yapılacak ilk iş bu haram saltanatı yıkmak ve teröriste devlet adamı muamelesi çekenlerden hesap sormak olacaktır." diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim