Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, çözüm sürecine ilişkin eleştirilerde bulundu. 



Çirkin,MHP olarak hiçbir zaman kan akmasından yana olmadıklarını ve olmayacaklarını söyledi. 



MHP'nin çıkışlarının vatanını, devletini ve milletini seven Kürt kökenli vatandaşlara kesinlikle bağlantılı olmadığını ifade eden Çirkin, sözlerine şöyle devam etti: 



"Tam tersi MHP bu noktada asıl anlayış gösterilmesi, asıl yardımcı olunması gereken kesimin Kürt kökenli vatandaşlarımız olduğuna inanır. Çünkü onlar PKK'nın silahlı, AKP'nin de siyasi terörünün arasına sıkışmışlardır. Fikirlerini bağımsız olarak söyleme hakkından mahrumdurlar. Namlunun gölgesinde, tehdit altında seslerini çıkaramamaktadırlar. Biz onların devletimizin ve milletimizin birliği noktasındaki fedakarlıklarını biliyoruz." 



Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Çirkin, Terör örgütü mensubu Murat Karayılan'ın, "Kandil'den de İmralı'ya bir heyet gitmesi halinde sürecin hızlanacağı" açıklamalarının sorulması üzerine , "Bu kepazeliğin ta kendisidir. Hüseyin Çelik Kandil'e gidebilir çok daha ahlaki olur, sayın Başbakan da İmralı'ya gidebilir bu da daha ahlaki olur" cevabını verdi. 



Çirkin, bazı sivil toplum kuruluşlarının zaman zaman tecavüz suçlarına karşı idam cezasının geri getirilmesi talebinin bulunduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti: 



"Bu yapılan da millete tecavüzdür, devlete tecavüzdür. Siz bizim devletimizi yıkmaya çalışacaksınız, askerimize, polisimize kurşun sıkacak ve şehit edeceksiniz. Bunun karşısında, 'biz idam cezası gelsin' dediğimizde, korkunuzdan telaşa kapılacaksınız. MHP zaten TBMM'de idamın kaldırılmasına karşı çıkan, idamı getirmek isteyen tek siyasi partidir. Fikri namusu olan bir siyasi harekettir. Eğer idam cezası kalkmasaydı İmralı'daki cani, can korkusundan ağzını dahi açamayacaktı, sesini dahi çıkaramayacaktı. İdam derhal gelmelidir. MHP idamdan ve asmaktan bahsederken bunu bir hukuki zemin içinde tartışmaktadır. İdamı istiyoruz. Milletimizden de bu noktada yetki istiyoruz." (Meclis Haber)



TBMM GENEL KURULU’NDA MHP İLE BDP’NİN İDAM TARTIŞMASI



TBMM Genel Kurulu’nda dün akşam yasalaşan 4. Yargı Paketi görüşmelerinde MHP ile BDP arasında ‘idam’ tartışması yaşandı. MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin’in kürsüye gelmesiyle başlayan tartışma hararetini yitirmeden aralıklarla devam etti.



“Hangi demokratik ülkede idam var” diyen BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’e, MHP’li Çirkin, ABD’yi örnek gösterdi ve “Yani, bu bizim hakkımız. Millet eğer bize bu gücü verirse bundan çekinmeyeceğiz” dedi.



Sırrı Sakık’ın partilerine laf ettiğini öne süren MHP’liler, “Milliyetçi Hareket Partisini ilzam edecek bir söz söylemek sizin haddiniz değil” deyince Sakık da, “Sizin de idam haddiniz değildir o zaman” diye karşılık verdi. MHP’nin idare Amiri Ali Uzunırmak, bu sözler üzerine, “Haddimiz lan, isteriz idamı! Ne var?”. 



Adnan Şefik Çirkin'in idam cezasının tekrar anayasaya geri dönmesini istediklerini söylemesi üzerine İdris Baluken "Bizi mi idam edeceksiniz?" dedi. Çirkin'in "Şimdi, bir kere Kürt kökenli kardeşlerimizin hiçbirine bir sözümüz yoktur. Onlar, vatanına, milletine, devletine bağlı insanlarıdır. Kimseyi hukuksuz bir şekilde asmak gibi bir niyetimiz de asla olamaz. Yalnız, terörizmi savunacaksınız, teröriste övgüler düzeceksiniz, bebek katillerine övgüler düzeceksiniz, bunları özgürlük savaşçısı yapacaksınız ama sizin diliniz barış dili olacak. Biz buna karşı duracağız,"Türk milleti" kavramını ortadan yok etmeye çalışanlara karşı duracağız, fikrî namusumuzla biz de siyasi bir mücadele vereceğiz, dilimiz savaş dili olacak" sözleri üzerine Sırrı Sakık söz alarak kendisi ve partililerinin idam edilmesinin mevzu yapıldığını belirtti.



Tartışmanın uzaması üzerine de Ali Uzunırmak Sırrı Sakık'a, "Haddimiz lan, isteriz idamı! Ne var?" dedi.

Editör: TE Bilisim