Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel, Mısır’a gözyaşı döküp 4 parmak Rabia işareti yapanların bugün Türkmenler için kıllarını bile kıpırdatmadığını ileri sürdü.

Demirel, Suriye sınırları içerisinde kalan Bayırbucak Türkmenlerinin katliam tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Demirel, “Suriye’de yaşayan Türkmen kardeşlerimiz ağır saldırı altında yaşamaktadırlar. Türkmen dağı 15 gündür Rusya-Esed-İran ve Hizbullah güçlerince top atışı altında tutulmaktadır. Her zaman olduğu gibi dünya üç maymunu oynamaya devam etmektedir bunu esefle kınıyoruz.” dedi.

Demirel, yüzlerce yıldır Türkmen toprağı olan ve bu bölgede yaşayan 25 bin sivil Türkmen’in katliam tehdidi ile yüz yüze kaldığını kaydetti. Demirel, “Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran’ın binlerce milis desteğiyle Türkmen dağında ilerleyen Suriye ordusu, bölgedeki yüzlerce yıllık Türk varlığına son vermek üzeredir. Topraklarını savunan muhalifler, hiçbir IŞİD’linin bulunmadığı bölgeyi 15 gündür bombalayan Rus uçaklarının bombaları altında geri çekilmek zorunda kalmıştır.” diye konuştu.

Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: “İran destekli rejim militanlarının Türkmen dağına girerek Bayırbucak bölgesinde yaşayan kardeşlerimizi katletmektedir. 10 bin sivil bombalara hedef olmamak için Türkiye sınırına akın ederken 25 bin Türkmen’i de katliam korkusu sarmıştır. Hal böyleyken Mısır’a göz yaşı döküp 4 parmak Rabia işareti yapanlar, güneşlik pencere perdelerini kefenmiş gibi omuzlarına atarak sokağa dökülenler, Türkmen kardeşlerimiz için nedense kıllarını kıpırdatmamaktadırlar.”

Demirel, hükümet yetkililerinin ve ilçedeki AK Parti yöneticilerinin gümrük kapısında sır gibi kaybolan TIR’lar için 'Suriye’deki Türkmenlere gidecekti' masalını okumaya devam ettiğini savundu.

Editör: TE Bilisim