Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün özel bütçe, bütçe, kesinhesap, Sayıştay Raporu görüşülmeye başlandı.

Komisyon toplantısında konuşan MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, teknik kurumların arpalık olarak kullanılmaması gerektiğini vurguladı. Bu tür yerlere uzman kişiler, mühendisler, bilim adamları gerektiğini belirten Günal, "Yönetim kurulu bir karar organıdır. TÜRKSAT'a bakıyoruz cumhurbaşkanı danışmanları, bürokratlar orada. Bu adamlar, buraya nasıl zaman ayıracak? Şahıslar ayrı bir konu. Sadece iki tanesinde iki öğetim üyesi gördük. Yönetim kuruluna baktığımızda danışman, bakanlık müsteşarı, genel müdürü, Başbakanlık müşaviri, Cumhurbaşkanı danışmanı. Bu kafayla nasıl yöneteceğiz sayın bakan? Maaşları azsa başka yerden vermek lazım. Kamu kurumundan birilerini buraya koyalım o alanda uzmansa eyvallah. Aynı şey Turkcell de var." şeklinde konuştu.

HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ise Güneydoğu'da Anadolu Ajansı ile TRT'nin verdiği ölü sayısının birbirinden 7 kat farklılık gösterdiğine dikkat çekti. "Müesses nizam askıya alınmış; hiyerajik devlet düzeni kaybolmuş." diyen Yıldırım, Diyarbakır çevre yolunda yolsuzluk yapıldığını savunarak, "Şu an Diyarbakır çevre yolu yok. Ödenen 80 trilyon para var. İşin tamamının parası bu kadardı. Neredeyse tamamı ödenmiş ama yüzde 40'ı yapılmış. Diyarbakır çevre yolu bekliyor. Paralar götürülmüş, ortada yok. Yeniden sıfırdan ihaleye çıkılması gibi birşey gündemdeymiş." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim