Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, 20 milyon insanın yoksulluk sınırının üstünde yaşadığını belirterek, "AKP teşkilatları bulundukları şehirlerde fakir halka yaptıkları yardımın her yıl arttığını ifade ediyorlar. Yani 500 bin kişiye ekmek dağıttıklarını söylerken bir sonraki sene 800 bin kişiye dağıttıklarını söylemeye başladılar. Bununla övünürken aslında halkın nasıl yoksullaştığını da görmezden geliyorlar. Bunların da halkımız tarafından iyi bilinmesi lazım.” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu, partisinin Kayseri il teşkilatını ziyaret etti. Burada konuşan Halaçoğlu, ülke gündemiyle ilgili açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve faiz indirimi hakkında sert söylemlerde bulunmasının ardından ateşi yükselen dövizin ülke ekonomisine olumsuz şekilde yansıdığını söyledi. Ekonominin kötüye gittiğini savunan Halaçoğlu, “Özellikle Cumhurbaşkanının Merkez Bankası’na sık sık müdahalesi dövizi alabildiğine yükseltmiştir. Her ekonomist şunu iyi bilir. Faizler indirildiğinde döviz yükselir. İyi bir ekonomiye sahipseniz zaten otomatik olarak faiz iner. Döviz de onunla birlikte iner. Ama siz ekonomik durum iyi değilken faizleri indirmeye kalkarsanız dövizi yükseltirsiniz. ‘Faiz lobisine prim vermeyeceğim’ derken döviz lobisine prim verirsiniz. Onları zengin edersiniz. Nitekim dolar, 2.20’lerden birden bire dün itibariyle 42 kuruş artışla 2.64 gibi bir rakama çıktı.” diye konuştu.
Dövizdeki artışın iş adamlarının borçlarını arttırdığını belirten Halaçoğlu, şöyle devamm etti: “Dövizin artmasıyla işadamları ve kuruluşların borcu 90 milyar TL’yi aşmıştır. Önümüzdeki günlerde bundan doğacak ekonomik sıkıntılar, iflaslar söz konusu olduğunda bunun hesabını kim verecek? Bunu iyi düşünmek lazım. Yani 2015 yılında muhtemel seçimler nedeniyle ekonomideki bazı hususları örtmeye çalışacaklar. Ama seçimlerden sonra Türkiye’nin bu ekonomik durumu son derece kritiktir.”

Kişi başına düşen milli gelirin 7 yıldır değişmediğine dikkat çeken Halaçoğlu, “2008’de 10 bin dolar olduğu söylenen gayri safi milli hasıla aradan geçen 7 yıla rağmen hala 10 bin dolar civarında. Dolayısıyla ekonomide bir gelişme olup olmadığını iyi görmek lazım.” dedi.

SEÇİM DOLAYISIYLA BOL KESEDEN DAĞITMAYA BAŞLADILAR

MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu, iktidarın seçim dolayısıyla bol keseden dağıtmaya başladığını savundu. Son ekonomik durumun alım gücünü düşürdüğünü belirten Halaçoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Şu kadar memur alınacak, emeklilere şu kadar zam yapılmaktadır’ demelerine rağmen son ekonomik durum memura ve emekliye yapılan zammı tamamen ortadan kaldırmıştır. Vatandaşın alım derecesini bile yüzde 50 oranında düşürdü. Sadece patatesin fiyatı geçen sene 50 kuruş iken bugün 4 liraya çıkmıştır. Her evin giderlerine çok büyük oranda yansımıştır. Ekonomik olarak 20 milyonun üstünde insan yoksulluk sınırında yaşıyordu. Bununla geliştirdik diyenler aslında kendi yaptıklarıyla bunun yalan olduğunu ortaya koymaktaydılar. Her AKP teşkilatları bulundukları şehirde fakir fukaraya yaptıkları yardımın her yıl arttığını söylemektedirler. Yani 500 bin kişiye ekmek dağıttıklarını söylerken bir sonraki sene 800 bin kişiye dağıttıklarını söylemeye başladılar. Bununla övünürken aslında halkın nasıl yoksullaştığını da görmezden geliyorlar. Bunların da halkımız tarafından iyi bilinmesi lazım.”

İÇ GÜVENLİK TASARISI TADİLATINDA MHP İŞİN İÇİNDE DEĞİL

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, iç güvenlik yasa tasarısının valiye, polise olağanüstü yetkiler verdiğini, askerin siyasallaşmasına zemin hazırladığını belirterek, bu yasanın insanları susturmak için çıkarıldığını kaydetti. Yasaya, terörle ilgili bazı maddeleri de koyarak çıkartmaya çalıştıklarını belirten Halaçoğlu, “Aslında bu konularla ilgili zaten yasalarımızda yaptırımlar mevcut. Ayrıca bu yasa Gülen cemaatiyle ilgili operasyondan başka bir şey değil. Biz MHP olarak bu ara görüşmeleri kabul etmediğimizi, samimi iseler kanunun komisyona geri gönderilmesini ve tekrar görüşüldükten sonra meclise ikinci defa gelmesini önerdik kabul etmediler. HDP ile AKP şu an bu kanun üzerinde tadilat için uğraşıyorlar. Şunu herkes bilsin ki MHP AKP ile bu konuda en küçük bir görüşme yapmamıştır. Dolayısıyla ilerde yapılacak tadilatta MHP’nin bunda yer aldığı gibi bir iddiasının şimdiden yalan olacağını açıklamak isterim.” dedi.

Editör: TE Bilisim