Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu, demokrasilerde vazgeçilmez unsurlardan birisinin basın olduğunu belirterek, “Ne yazık ki, ülkemizde birçok basın mensubu takibe uğradı ve hapishanelerdeler.” dedi.

MHP’nin Kayseri milletvekili adayları Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Burada MHP Kayseri Milletvekili ve birinci sıra adayı olan Yusuf Halaçoğlu açıklama yaparak, fikir adamlarının ortaya koyduğu fikirlerin herkesin kabulü gerektiğini söyledi. Halaçoğlu, “Hangi ülkede olursa olsun basın son derece önemlidir ve vazgeçilmez unsurlardan birisidir. Demokrasinin 4 temel ilkesinden birisi basındır. Basının hür olması, taraf tutmadan, siyasi bütün uygulamaları halka aktarması son derece önemlidir. Demokrasi kültürü ile toplum üzerinde vücut bulur. Dolasıyla bunu halka en iyi aktaran basın organlarıdır.” diye konuştu.

“Sosyal medya çıktı şimdi. Bunlarda önemli.” diyen Halaçoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Ama ne olursa olsun sosyal medyanın üzerinde yazılı ve görsel medya haber alma özgürlüğü açısından, imkanları açısından etkin bir hüviyet taşımakta, demokrasinin vazgeçilmezi unsuru. Ama ne yazık ki, birçok basın mensubu takibe uğradı ve hapishanelerde yer almaktadır. Niyetler amele göredir. Yani fikirleriniz fiiliyata dökülmeden suç teşkil etmez. Fikir adamlarının ortaya koyduğu fikirleri herkesin kabulü gerekir. Bu bakımdan basın da son derece önem taşımaktadır."

SANDIK TAŞIMA, DEVLET OTORİTESİNİN OLMADIĞININ DELİLİDİR

MHP’li Yusuf Halaçoğlu, sandık taşıma kararları ile ilgili de önemli açıklama yaptı. Durumun sandık taşınan bölgelerde devlet otoritesinin sağlanamadığının delili olduğunu aktaran Halaçoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “1 Kasım’da yapılacak seçimlerin Kayseri’de sıkıntıya maruz kalmadan kolaylıkla biter. Bundan eminiz. Ama Türkiye genelinde seçimlerin rahat geçeceğini söylemek zor. Zira bir takım yerlerde sandık güvenliğinin sağlanamaması nedeniyle sandığı başka bir yerlere kaydırılması gibi uygulama söz konusu edilmektedir. Bu o bölgelerde devlet otoritesinin sağlanamadığının delilidir. Hakimi olamamanın delilidir. Böyle bir ortamda seçim güvenliğini gerçekten ne kadar sağlayıp sağlanamadığını görmek lazım. 7 Haziran seçimlerinde terör örgütü baskıları sonucu bir bölgede bir partiye oy çıktığı görüldü. MHP olarak biz seçimin güvenilir şekilde yapılması için ne gerekiyorsa elimizden gelen desteği veririz. Zira demokrasinin en önemli unsuru özgür irade ile oylarını kullanabilmelerine imkan tanımaktan geçer.”

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve seçim çalışmalarında adaylara başarı dileklerinde bulundu.

Editör: TE Bilisim