Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, "Paralelci diyerek kendi aldıkları Polis Koleji ve Polis Akademisi öğrencilerinin yuvalarını yıkacak şekilde, üç ay sonra meslek sahibi olmaktan men ediyorsunuz. Bu vebal size yeter. Onun için, bu tarafsız olması gereken, hükûmet adına oturan bakanlara destek vererek bu vebale ortak olmayınız" dedi.

TBMM'deki Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmelerinde konuşan Işık, iç güvenlik yasasının bu ülkede iç güvenliği tesis etmekten çok iç kargaşaya yol açacak olan bir tasarı olduğuna dikkat çekti. Işık, şöyle devam etti: "Bir, Anayasa'ya ve evrensel hukuk ilkelerine aykırı olarak mülki idari amirlere yani valilere ve kaymakamlara savcının ve hâkimin yapacağı, yetkisi dâhilinde olan, alacağı kararlar gereğince uygulamaları onlara verip polis amirleri aracılığıyla vatandaşı kırk sekiz saate kadar gözaltına alacaksınız. Bunun Türkiye'de yaratacağı kaosa bir örnek, şimdiden uyarıyorum. 7 Haziran seçimleri öncesi, 5 veya 6 Haziran tarihinde maaşını AKP'den aldığını zannederek AKP'nin il ve ilçe yöneticisi gibi çalışan vali ve kaymakamların talimatıyla muhalefet partilerine ait sandık kurulu görevlilerini, vali ve kaymakamlar makul şüpheli ve AKP'ye zarar verecek kişiler olarak görüp toplattığında ne yapacaksınız? Türkiye'de çıkacak kaosu nasıl önleyeceksiniz?"

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin'in "Hayal görüyorsun sen" demesi üzerine de Işık, "Hayal görüyorsun diyen kardeşim, bu yetki olmadan bunu yapan valileri ben biliyorum. Kütahya'da son üç saatte çete kurarak sandıklara darbe yapan ve operasyon yaparak seçim sonuçlarını şaibeli bir şekilde tarihe yazdıran valiler var. Siz bilmezsiniz, biz biliriz. Siz bu yasayı bunun için çıkarıyorsunuz, bir. Sandıklardan sonra torbaları çaldırıyorsun değerli kardeşim. Bilmeden konuşma! İki: Paralelci diyerek kendi aldığınız Polis Koleji ve Polis Akademisi öğrencilerini yuvalarını yıkacak şekilde, üç ay sonra meslek sahibi olmaktan men ediyorsunuz. Bu vebal size yeter. Onun için, bu, tarafsız olması gereken, Hükûmet adına oturan bakanlara destek vererek bu vebale ortak olmayınız. Bu vebal, sizi, inanıyorum ki bu milletvekilliğe döneminizin sonunda vicdanınızla baş başa kaldığınızda yiyip bitirecektir. Bunlara müsaade eden bu AKP Grubunun değerli milletvekilleri, bir kez daha düşünerek bundan sonra oy kullanınız. Jandarmayı ve Sahil Güvenlik Komutanlığını yine bu valilerin emrine amade ettiniz, valileri baş tacı yaptınız, kaymakamları başınızın üstüne çıkardınız ama şunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayınız: Polise doğrudan silah kullanma yetkisi vererek, karşı çıkan vatandaşı bastırma amacıyla bu tür yetkilerle donatarak kaosa yol açabilirsiniz. Ama bir gün, bugün alnına paralelci damgası vurduğunuz veya Türk milliyetçisi olduğu için paralelci diyerek bir taraflara sürdüğünüz polisler eğer bu silahları kazara sizlere doğru doğrultursa 'Biz ne yaptık?' demeyiniz. O zaman çok iş işten geçmiş olur. Onun için, Türkiye'de, özellikle AKP-PKK anlaşmalarının kamuoyu tarafından anlaşılması durumunda çıkabilecek tepkileri bastırma amacıyla özellikle Türkiye'nin batısındaki ayaklanmalar için çıkardığınız bu tasarı bir gün sizin ayağınıza geri dönecek ve bir pranga olarak yapışacaktır. Bu ayıp da size yeter diyorum" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim