Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, yaklaşan 7 Haziran seçimlerinden sandık güvenliğinin önemli oduğunu söyledi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde konuşan MHP Genel Sekreteri Büyükataman, 2011 yılında yapılan genel seçimlerde Bursa'da, MHP'nin 120 sandıkta aldığı oyların tutanaklarda başka partilere yazıldığını belirterek, “Sayımlarla alakalı farklı hilebazlıklara başvurulursa, yerel seçimlerde olduğu gibi yine trafolara kediler girerse bu defa vatandaşın tepkisinin çok daha farklı olacağının kanaatindeyim” dedi.

İnegöl İlçesinde seçim çalışmalarına devam eden Büyükataman, sandık güvenliğinin hükümet tarafından sağlanması gerektiğini ifade ederken, “Uygulanan bu 13 yıllık gerginleştirmeye, kutuplaştırmaya dayalı siyaset dilinin ve anlayışının toplumu getirdiği nokta endişe verici bir durumdadır. Hiçbir dönem olmayan bir kutuplaşmaya şahit oluyoruz.” şeklinde konuştu.

120 SANDIKTA HİLE YAPILDI

2011 yılında yapılan genel seçimleri hatırlatan İsmet Büyükataman, AK Parti’nin o süreçte çeşitli hilebazlıklara başvurduğunu savundu. Bursa'da 120 sandıkta Milliyetçi Hareket Partisi'nin sıfır oy aldığının ifade edildiğini kaydeden Büyükataman, şöyle devam etti: “Bunlarla ilgili yaptığımız araştırmalarda birleştirme tutanaklarında MHP'nin aldığı oyları, altındaki veya üstündeki tutanakta hangi siyasi parti varsa ona yazıldığına dair ciddi tespitlerimiz oldu. Bu kadar tesadüfün üst üste gelmiş olması mümkün değil. Bu maksatlı bir hesaba dayalı ve art niyetli bir yaklaşımdır. Geçen dönemde önce 3'üncü milletvekilimizi çıkardık. Sonrasında gümrükten gelen oylar gerekçe gösterilerek 300 oyla 3'üncü milletvekilimiz elimizden alındı. Bir oyun bile bu kadar ehemmiyet arz ettiği bir ortamda 120 sandıkta hilebazlık çok rahat bir şekilde yapılabiliyor. Millet iradesine saygısızlık yapılabiliyorsa bunun adı milli irade dolandırıcılığıdır. MHP olarak bu dönem konuyla alakalı üst düzeyde hassasiyet içerisindeyiz.”

Editör: TE Bilisim