Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
MHP İzmir milletvekili adayı Senem Kılıç, partisinin Buca ve Karabağlar ilçe teşkilatlarıyla biraraya geldi. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu ve art ardına yaşanan terör olaylarını değerlendiren Kılıç, MHP olarak Türkiye'nin güvenliğini ve vatandaşların esenliğini her türlü siyasi hesabın üzerinde tuttuklarını söyledi. Türkiye'nin neresinde ve kime yapılırsa yapılsın, terör saldırıları üzerinden bir siyasi tartışmayı ve hesaplaşmayı asla doğru bulmadıklarını ifade eden Kılıç, yıllardır uygulanan ayrışmacı politikalarla ülkenin etnik temelde bölünmenin uçurumuna kadar geldiğini savundu.

'BİR AN ÖNCE HESAP SORULMALI'

Geçen haziran ayından bu yana 150'yi aşkın asker ve polisin şehit edildiğine, 250'ye yakın sivil vatandaşın hayatını kaybettiğine dikkat çeken Kılıç, hiçbir demokratik hukuk devletinde ölümlerin kabul edilemez olduğunu söyledi. Devlet sisteminin işlemez duruma geldiğini iddia eden MHP adayı Kılıç, “Devlet sisteminin yeniden işler duruma gelmesi ve sorumlulardan bir an evvel hesap sorulması gerekmektedir. Devlet olarak bu tür olayların hesabı sorulmadığı ve suçlular hakettikleri cezaları almadıkları sürece millet ve ülke olarak kanlı saldırılara yeniden maruz kalmamız sadece bir an meselesidir fakat maalesef görüyoruz ki işleyen bir hukuk sistemi yerine, kişisel kanunlar yürürlüktedir.” dedi.

Senem Kılıç, dış politikada tarafgir, devlet ciddiyetinden uzak politikalar ve terör örgütleriyle mücadele yerine müzakerenin seçilmesi sonucu Ortadoğu’daki ateşin Türkiye’nin içine taşındığını iddia ederek, “Biz Türk milliyetçileri olarak, bu oyuna izin vermemeye kararlıyız. MHP olarak, ülkemizde yeniden huzur ortamı ve milletimizin can güvenliği sağlanana kadar çalışacağız. Bu yolda hiçbir partilimizin, hiçbir Türk milliyetçisinin 'yoruldum, küstüm, vazgeçtim' demeye hakkı ve zamanı yoktur. Biz bu vatanın en büyük güvencesiyiz. Biz MHP olarak, tüm bu ateş çemberinde Türk kardeşlerimizin de, Kürt kardeşlerimizin de en büyük güvencesiyiz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim