Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir
Ankara Valiliği'nin kararı doğrultusunda emniyet güçlerinin, Büyük Anadolu Oteli'ne çıkan yolları barikatlarla kapatması nedeniyle MHP'li muhaliflerin polis barikatı önündeki bekleyişi sürüyor. Genel başkan adayları, kendilerine resmi bir yazı tebliğ edilene kadar bölgeden ayrılmayacaklarını söyledi.

Muhalifler konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Muhaliflerin ortak bildirisini Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu okudu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kurultay kolluk gücüyle engellenmektedir. Türk demokrasisi ve hukuk sarsılmıştır. Hukukun üstünlüğü çiğnenmiş, adalet duygusu yaralanmıştır. Hiç kimse boşuna beklemesin, avuçlarını ovuşturmasın. Son sözü genel başkanlar değil kurultay söyler."

Genel başkan adayları konuyla ilgili yaptıkları açıklamalarda ise resmi belge beklediklerini söyledi. Meral Akşener, kurultayın yapılmasının neden engellendiğine dair resmi bir yazı kendilerine tebliğ edilmeden barikat önünden ayrılmayacağını açıkladı.

Koray Aydın, noter çağırarak durumu tespit ettirdiklerini kaydetti. Kurultayın hukuk dışı bir şekilde engellendiğini savunan Aydın, "Yargıtay kararını bekliyoruz, haziranda kurultayımızı yapacağız." diye konuştu. Koray Aydın açıklama yaptıktan sonra polis barikatlarının önünden ayrıldı.

Sinan Oğan, 25'inci İcra Müdürlüğü'nden resmi bir belge talep ettiklerini ifade etti. Oğan, "Yazılı bir açıklama yapılana, resmi bir belge ibraz edilene kadar ayrılmayacağız." dedi.

Ümit Özdağ da "Kongre yapmak istiyoruz. Sonuçta bu kongreyi yapacağız." diye konuştu.

Cihan

Editör: TE Bilisim