Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, sosyal medya fenomeni Fuat Avni'nin, erken seçimden önce muhalif basına el koyulacağı yönündeki iddialarının, demokrasinin ruhuna aykırı olduğunu söyledi. Ok, "Ancak demokrasiye inanmayan, tek adam, tek parti olmak isteyenler bunu yapabilir. Dolayısıyla bu tür davranışlara girenler öncelikle bu ülkeye, bu millete zarar verir ve kendi sonlarını hazırlar." dedi.

Milletvekili Ok, böyle davranışı sergileyenlerin öncelikle ülkenin birlik ve beraberliğine büyük darbe vuracaklarını belirterek, "Bu demokrasinin özüne de, ruhuna da aykırıdır; ancak demokrasiye inanmayan, tek adam, tek parti olmak isteyenler bunu yapabilir. Dolayısıyla bu tür davranışlara girenler öncelikle bu ülkeye, bu millete zarar verir ve kendi sonlarını hazırlar. İnanıyorum ki böyle bir yanlışa girerlerse bunda en büyük bedeli, bu davranışı sergileyenler ödeyecektir, çünkü Türkiye demokrasiye yönetilmektedir, bundan dönüş yoktur." ifadelerini kullandı.

Böyle bir konunun konuşulmasının dahi çok vahim ve çok kötü olduğuna dikkat çeken Ok, "Bunların konuşulması, Türkiye'de şu anda içinde bulunduğumuz atmosferi de maalesef açık bir şekilde gözler önüne sermekte. Bu tür davranışlardan şiddetle uzak durmalarını tavsiye ediyorum. Hem millete, devlete zarar vereceklerdir hem de kendi sonlarının hızla yaklaştığını göstermektedir bu tür davranışlar." dedi.

'HUKUK ÖNÜNDE, YAPTIKLARINI MİSLİYLE ÖDEYECEKLER'

Birçok ilde polis eşliğinde özel okul ve dershanelere yapılan baskınlara da sert tepki gösteren MHP Milletvekili İsmail Ok, özellikle bu tür uygulamaların Milli Eğitim'de hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Yapılanların kimseye faydası olmadığını ifade ederek, "Yapılan baskınlar, bunların sonlarının yaklaştığını gösteriyor, çünkü hukukdışı, kanundışı, insan haklarına uymayan, sadece hayali düşmanlar üreterek birtakım karanlıklara kılıf uydurmanın kendilerine faydası yok. Bunların bu uygulamalarının, sonlarını hızlandırdığına inanıyorum, çünkü zulümle âbad olunmaz. Bugün hayali düşmanlar yaratarak, kendisinden olmayan herkesin yok edilmesi gerektiğini ilan edenler ve uygulamalarıyla da bunu gösterenler, bu yaptıklarını hukuk önünde misliyle ödeyeceklerdir, makamları ve mevkileri ne olursa olsun. Özellikle bunların Milli Eğitim'deki taşeron tetikçileri, bunları fazlasıyla ödeyeceklerdir. Hukuk nezdinde bunların hesabını çok kısa sürede vereceklerine inanıyorum." diye konuştu.

AK Parti'nin gidişinin hızlandığını savunan MHP Milletvekili Ok, şöyle devam etti: "Bu saldırganlıklarının sebebi de budur. Çöküşlerini bu saldırganlıklarıyla yavaşlatmaya çalışıyorlar ama çırpınışlarının hiçbir faydası olmayacaktır, sadece sonlarını hızlandıracaktır. Bugün neredeyse ülkenin üçte birinde devletin egemenliği yok. Devlet hakimiyeti gitmiş. PKK'ya teslim edilmiş, koca koca şehirler. Maalesef güvenlik güçleri bile bir yerden bir yere intikal edememe durumunda. Ülkede her gün onlarca şehit varken, bugün gerçekten PKK Güneydoğu'da bir paralel devlet oluşturmuş, AKP de bunlarla işbirliği halinde. Çözüm süreci, bu ihanet sürecinin sonucunda buraya gelmiştir. Şimdi bunları görmezden gelip de daha hala sağa sola saldırmanın, bunların kendi sonlarını hızlandırdığına inanıyorum. Mutlaka bu yaptıklarının hesabını bunlar verecektir."

Editör: TE Bilisim